Show pe Cluj Arena: Petrolul a învins pe „U" într-un meci cu şase goluri

Show pe Cluj Arena: Petrolul a învins pe „U
„U" a făcut o repriză secundă excelentă, dar n-a reuşit să ţină piept Petrolului. „Lupii galbeni" s-au impus cu 4-2, dar execuţia meciului i-a aparţinut lui Adi Borza.

UPDATE - Adaugă cronica video. Click pe fotografie

„U" a pierdut în faţa Petrolului, după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon. Prahovenii s-au impus cu 4-2, prin golurile lui Bokila, Grozav, Sauvadet şi Mojica, însă execuţia serii i-a aparţinut lui Adrian Borza, care a marcat cu un şut superb de la 35 de metri. Celălalt punct al lui „U" i-a aparţinut lui Buleică. Pentru „U" urmează marele meci de miecuri, din Gruia, contra CFR-ului.

ziuadecj.ro a transmis meciul în format live text

Doar cinci dintre „fiii risipitori" s-au întors la Cluj, iar toţi au avut parte de „urările de bine" ale fanilor Universităţii. Aproape 10.000 de oameni au venit să vadă cum arată un meci între foştii şi actualii lor favoriţi şi, mai important, să-i aplaude pe Ganea şi compania pentru modul de excepţie în care şi-au îndeplinit obiectivul. Petrolul a dominat teritorial primele minute, în ciuda unui joc curajos al „studenţilor", dar golul a venit de nicăieri. Grozav a avut o incursiune ca în vremurile sale de glorie, de pe Cluj Arena, şi a marcat cu un şut de la 20 de metri, ajutat şi de plonjonul tardiv al lui Niculescu. „Studenţii" au acuzat şocul, iar Petrolul a preluat iniţiativa. „U" a mai contat doar la faza lui Apostu, iar Bokila a stabilit scorul pauzei marcând cu capul după centrarea perfectă a lui Grozav. Ganea a surprins din nou asistenţa, şi a făcut două schimbări cu cinci minute înainte de pauză, Raţiu şi Apostu fiind trimişi la cabine.

Intrările lui Tony şi Szilagyi au dinamizat jocul „Şepcilor roşii", iar după pauză „U" a arătat o altă faţă. Buleică a trimis peste poartă, după o fază superbă creată de Tony şi Szekely (52), iar presiunea gazdelor creştea consistent. Hidişan (64) a fost la un pas de gol, dar şutul său puternic, din prima, a fost respins de Bornescu. „Studenţii" şi-au continuat forcingul, cu Tony vârf de lance, iar Alexandru Tudor l-a iertat pe Alcenat de eliminare după un fault în poziţie de ultim apărător la Szekely. Până la urmă clujenii au închis meciul, dar nu aşa cum şi-ar fi dorit. Ninu a avut proasta inspiraţie de a dribla la 20 de metri de propria poartă, a pierdut mingea, iar Mojica l-a deschis bine pe Sauvadet. Francezul n-a iertat şi a pecetluit victoria formaţiei sale. Clujenii n-au renunţat la luptă, Tony a mai inventat un dribling, plus o centrare perfectă pentru Buleică, care a trimis în poarta lui Bornescu. Show-ul a continuat! Bokila l-a deschis pe Mojica, într-un contra-atac în superioritate numerică, iar Mojica l-a învins şi el pe Niculescu. Nu s-a terminat aşa, pentru că „U" a avut ultimul cuvânt. Adrian Borza s-a înscris în cursa pentru golul anului, cu un şut de la 35 de metri, direct în vinclul porţii lui Bornescu!

Petrolul rămâne ancorată în lupta pentru Europa, în timp ce pentru „U" sezonul se va încheia cu meciul anului pentru suporteri, derby-ul din Gruia cu CFR Cluj.


Walter, luat în colimator de fanii lui „U"

Meciul cu Petrolul Ploieşti a fost ocazia perfectă pentru fanii Universităţii de a-i transmite mesaje „drăgăstoase" fostului finanţator, Florian Walter. Suporterii au afişat o coregrafie, în care actualul preşedinte al „găzarilor" a fost portretizat într-un clovn, cu mesajul „jonglezi cu tradiţia păcălind justiţia. Oare când te ia poliţia?!", cu referire la plecarea omului de afaceri la Petrolul, „la pachet" cu 17 jucători. Dintre ei, doar trei s-au regăsit în primul „11" (Grozav, Bornescu, Neag), în timp ce Achim şi Hoban au fost pe banca de rezerve. 

„U" Cluj - Petrolul Ploieşti 2-4 (0-2)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 10.000

Au marcat: Buleică (79), Borza (89) / Grozav (6) Bokila (24), Sauvadet (72), Mojica (84)

„U" Cluj: Niculescu - Ciupe, Ninu, Raţiu (38, Szilagyi), Nicola - Popa, Bucşa - Buleică, Hidişan, Szekely - Apostu (38, Tony)

Antrenor: Ionel Ganea


Petrolul: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Neag, Guilherme - Mojica, Mustivar - Boudjemaa (68, Sauvadet, 78, Renan), Hamza (62, Hoban), Grozav - Bokila

Antrenor: Cosmin Contra

 

Au arbitrat: Alexandru Tudor - Octavian Şovre şi Iulian Radu

 

Cartonaşe galbene: Ciupe / Alcenat

 

Etichete
Comenteaza