Silvăşan: "Nu am văzut coşul. O aruncare cum reuşeşti o dată sau de două ori în carieră"

Silvăşan:
Căpitanul lui "U"-Mobitelco spune că nu a văzut coşul prea bine, la aruncarea care a dus echipa clujeană în semifinale. "Nu e o aruncare pe care o exersezi la antrenamente", spune Silvă.

Mihai Silvăşan, autorul coşului de trei puncte care a calificat "U" Mobitelco în semifinalele Campionatului Naţional de baschet masculin, după 74-72 la Sibiu, a povestit pentru ZIUA de CLUJ cum a simţit şi acţionat în acele secunde de tensiune.

"Încă nu am văzut imaginile, nu îmi amintesc exact ce s-a întâmplat. Mingea era la noi şi le-am arătat colegilor să îi paseze lui Hargrove. El a vrut să creeze ceva, el ne ţinuse în meci în ultimul sfert, era "în mână", era firesc să conducă el atacul. M-am trezit cu mingea în mână, am închis ochii şi am aruncat. Glumesc, nu am închis ochii, dar nici nu am văzut coşul foarte bine. Nu este o aruncare pe care o exersezi la antrenamente, ci una cum reuşeşti o dată sau de două ori în carieră", a spus Silvă.

El şi-a amintit un al coş cu care a eliminat Sibiul din play-off, în 2006. Era ultima secundă şi a aruncat din întoarcere. Atunci chiar nu a văzut coşul. "A fost meciul decisiv pentru finală în 2006. Nici aruncarea aceea nu o voi uita. Ambele au fost foarte grele, pe care nu le reuşeşti în fiecare zi. Sper să nu trebuiască să mai aştept încă 8 ani pentru a mai reuşi o asemenea aruncare", a declarat căpitanul clujenilor.

 

Comenteaza