Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Roma

Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Roma
Tenismena română a cedat în trei seturi după un meci superb împotriva Carlei Suarez-Navarro.

Pe impresionantul teren central al complexului Foro Italico, Simona Halep a fost nevoită să se recunoască învinsă la capătul unui meci lung și tensionat. Carla Suarez-Navarro a rămas neînvinsă pe zgură în confruntările directe cu Halep, câștigând în final cu scorul de 2-6, 6-3, 7-5.

A fost un adevărat test de anduranță și un ultim antrenament cu public înaintea turneului de la Roland Garros ce va începe pe 25 mai. La începutul săptămânii, Halep recunoștea că are nevoie de cât mai multe meciuri în picioare până la debutul Openului Francez. A reușit să joace patru, însă cel de astăzi a fost singurul care a testat-o cu adevărat pe jucătoarea de 23 de ani, după ce în primele patru partide a trecut de Alison Riske, Venus Williams și Alexandra Dulgheru cedând doar șapte game-uri.

Suarez-Navarro a început bine partida, conducând cu 2-0 înainte ca un tenis de înaltă calitate să îi adjudece Simonei primul set după șase game-uri câștigate consecutiv. Jocul româncei a impresionat, dar nivelul său a scăzut în al doilea set, când după ce a deschis cu un break, s-a văzut condusă cu 5-2. Totuși, Halep a salvat șase mingi de set și a avut oportunitatea de a se apropia la un game distanță de jucătoarea spaniolă, dar în final meciul s-a dus către un set decisiv.

Ce s-a întâmplat în acesta a fost de domeniul incredibilului, dat fiind că până la scorul de 4-4 niciuna din jucătoare nu a reușit să-și câștige vreun game pe propriul serviciu. Când în sfârșit, Simona a făcut-o, a părut că meciul e în mâna ei, însă după ce la 0-30 se afla la două puncte de accederea în finală, un ultim efort al lui Suarez-Navarro i-a câștigat trei game-uri consecutive și totodată meciul.

Rezultatul a fost dezamăgitor, dar meciul a fost unul extrem de spectaculos. În final, numeroasele greșeli neforțate au costat-o pe Halep, jocul excelent defensiv al adversarei sale spaniole contribuind și el la acestea.

În ultimul act al competiției, Suarez-Navarro o va înfrunta pe rusoaica Maria Sharapova.

Al doilea turneu de Mare Slam al anului, Openul Francez de la Roland Garros, va începe pe 25 mai. Halep va fi printre marile favorite la câștigarea celui mai prestigios trofeu pe zgură al sezonului WTA.

Etichete
Comenteaza