Singuri acasă: “U” Cluj este singura echipă din Liga I fără planuri de cantonament

Singuri acasă: “U” Cluj  este singura echipă din Liga I fără planuri de cantonament
17 dintre cele 18 echipe din prima divizie vor efectua stagii de pregătire centralizată în condiţii optime în Spania sau Turcia. Universitatea rămâne, până la noi ordine, doar cu antrenamentele din cartierul Gheorgheni.

Liga I se împarte în această iarnă între soarele de pe Costa del Sol din Spania şi vremea capricioasă, dar călduţă, din Turcia. O singură echipă va rămâne acasă să înfrunte frigul şi ninsorile aşteptate pentru perioada imediat următoare. Jucătorii de la „U" Cluj se antrenează timp de două ore pe zi pe terenul sintetic de la baza „Dan Anca" din cartierul Gheorgheni, fără să ştie dacă până la reluarea campionatului există posibilitatea unui cantonament în condiţii decente sau măcar a unor partide amicale pe un teren dezgheţat.

„Gloria Bistriţa va pleca într-un cantonament în Antalya graţie unui „om de bine" din oraş" , e ştirea care i-a făcut pe fotbaliştii lui Nae Manea să spere că lucrurile s-ar putea îndrepta şi pentru ei. Gloria, la fel ca şi „U sau Rapid, a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă, iar Tribunalul Comercial Bistriţa a acceptat cererea. Clubul are datorii aproximativ egale cu cele ale Universităţii şi infinit mai mici cu creanţele Rapidului (un alt club aflat în insolvenţă) care se apropie de 27 de milioane de euro. Cu toate astea, Jean Pădureanu, cel poreclit „Lordul" mai ales pentru experienţa şi pentru modul în care a ştiut să gestioneze orice situaţie în fotbal, a reuşit să atragă „un om de bine" de partea sa şi să obţină fondurile pentru un cantonament în Antalya. O astfel de deplasare ajunge să coste peste 35.000 de euro, în funcţie de condiţii. Astfel, chiar dacă nu va avea parte de adversari cu nume precum Dnepr şi Young Boys Berna, cazul CFR-ului, sau Dinamo Kiev şi Celtic Glasgow, cazul Stelei, Bistriţa îşi va putea desfăşura antrenamentele pe terenuri de iarbă şi la temperaturi acceptabile.

Cum unele echipe vor efectua chiar două cantonamente, unul la munte, de acumulare, şi altul în străinătate, axat pe tactică şi jocuri amicale, Universitatea pleacă în retur cu un deficit major din acest punct de vedere. „Studenţii" se antrenează timp de două ore în fiecare zi pe terenul sintetic de la Baza Sportivă „Dan Anca" şi au asigurată o masă zilnică. Acestea sunt, deocamdată, singurele „facilităţi" pe care elevii lui Marius Popescu le-au primit din partea clubului. În ultima vreme prin rândurile jucătorilor şi a staff-ului a circulat zvonul că echipa ar putea efectua un cantonament în Antalya sau chiar Cipru. „Ni s-a spus prima dată că se fac eforturi pentru a merge în cantonament în Turcia, unde să ne antrenăm pe terenuri normale, să avem două-trei amicale bune, să facem o pregătire normală şi corectă, în definitiv. Apoi, s-a zvonit că cei de la Alexandrion vor cumpăra echipa şi vom merge în Cipru, unde au ei anumite legături. Adevărul e că totul se bazează pe zvonuri, nimic nu mai e real", a spus unul dintre jucători. Reprezentanţii Alexandrion au negat vehement, însă, posibilitatea achiziţionării actualei societăţii şi, implicit, demararea unui cantonament. Singura posibilitate ca echipa să benficieze de anumite condiţii decente rămâne deschiderea procedurii de insolvenţă şi atragerea sumei de 1,2 milioane de euro, aferentă tranşei a doua din drepturile tv.

Unde se pregătesc echipele româneşti pentru retur

Steaua - Malaga (Spania)
Astra - Antalya (Turcia), Murcia (Spania)
FC Vaslui - Malaga (Spania), Antalya (Turcia)
Pandurii - Malaga (Spania), Antalya (Turcia)
CFR Cluj - Marbella (Spania)
Petrolul - Ivorani (România), Antalya (Turcia)
Dinamo - Poiana Braşov (România), Marbella (Spania)
FC Braşov - Poiana Braşov (România), Antalya (Turcia)
Rapid - Malaga (Spania)
Chiajna - Poiana Braşov (România), Malaga (Spania)
Viitorul Constanţa - Antalya (Turcia)
Gaz Metan Mediaş - Antalya (Turcia)
Oţelul Galaţi - Poiana Braşov (România), Marbella (Spania)
Ceahlăul - Piatra Neamţ (România), Malaga (Spania)
CSMS Iaşi - Antalya (Turcia)
„U" Cluj - ?
CS Severin - Kladovo (Serbia)
Bistriţa - Antalya (Turcia)

 

Etichete
Comenteaza