Site-ul UEFA: “CFR a ajuns o echipă de evitat în Europa League”

Site-ul UEFA: “CFR a ajuns  o echipă de evitat  în Europa League”
Forul european laudă performanţele CFR-ului din acest sezon de Liga Campionilor şi îl menţionează pe Modou Sougou la capitolul „revelaţii”.

Într-o grupă H, cu Manchester, Galatasaray şi Sporting Braga, campioana României era văzută drept outsider, având şi cel mai mic buget dintre toate. La finalul grupei, surpriză, CFR a strâns 10 puncte şi a fost la un pas de o calificare istorică în optimile Ligii Campionilor. Evoluţia formaţiei din Gruia este apreciată şi de UEFA.

„CFR Cluj e primul club din România care a strâns 10 puncte în faza grupelor şi prima echipă din campionatul românesc care a câştigat pe Old Trafford. Aceşti jucători au scris istorie şi la alte capitole, Rui Pedro fiind primul jucător din istoria cluburilor din România care marchează un hattrick în faza grupelor. Antrenată de Ioan Andone, iar mai târziu de Paulo Sergio, CFR a jucat un fotbal superb pe contraatac şi a devenit un nume de evitat în Europa League, unde s-a calificat de pe locul al treilea", punctează site-ul UEFA.

În privinţa fotbaliştilor, UEFA l-a remarcat pe Modou Sougou. „Talentatul internaţional senegalez a reuşit patru pase decisive şi un gol în cele cinci meciuri din faza grupelor. Dacă echipa ta nu are posesie, ai nevoie de jucători care să profite la maximum de momentele în care ai mingea- Sougou a făcut asta, cu siguranţă. Puţini debutanţi au fost atât de eficienţi precum Modou Sougou, de la CFR Cluj", a mai notat sursa citată. Echipa „feroviară" îşi va afla joi adversarul din „16"-imile Europa League.

 

Etichete
Comenteaza