Spaniolii, convinşi că vor câștiga meciul cu România din Cupa Davis

Spaniolii, convinşi că vor câștiga meciul cu România din Cupa Davis
Întâlnirea România - Spania, în turul 2 al Grupei I, Zona Europa/Africa, din cadrul Cupei Davis, va avea loc între 15-17 iulie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cele două echipe au ajuns în oraşul de pe Someş încă de la finele săptămânii trecute şi au început antrenamentele, care sunt deschise publicului. Marţi au avut prima întâlnire cu presa locală.

România vrea să obțină trei puncte

Căpitanul nejucător al echipei de tenis masculin a României, Andrei Pavel, a declarat că echipa sa este pregătită să obțină trei puncte în meciurile contra Spaniei.

'Am fost primiți cu o căldură extraordinară la Cluj, condițiile sunt superbe, sala e foarte frumoasă, orașul, oamenii, avem toate condițiile. Acomodarea a fost foarte rapidă. (...) Sperăm să fim în formă vineri, sâmbătă, duminică, la cele trei puncte pe care dorim să le obținem', a spus Andrei Pavel, citat de agerpres.ro.

El a adăugat că îi cunoaște foarte bine pe spanioli, care constituie o echipă foarte puternică.

La rândul său, jucătorii Horia Tecău și Florin Mergea au spus că presiunea e mai degrabă pe Spania, care nu se gândește că ar putea să piardă meciul contra României.

Jucătorii Spaniei se simt în formă și gata să câștige

La rânul său, Conchita Martinez, căpitanul nejucător al echipei Spaniei, e de părere că deși echipa României are diverse atuuri, speră ca jucătorii săi să câștige meciul din Cupa Davis.

''Am avut timp destul să urmărim echipa României. Știu de dublul românesc, știu de Marius Copil, căruia îi place această suprafață și este bun la serviciu. Știu că echipa României are diverse atuuri, dar vom aborda aceste meciuri cu multă siguranță și sper să câștigăm'', a spus Conchita Martinez.

Ea a declarat că în echipa sa sunt cei mai buni jucători și speră ca fiecare să joace la potențialul maxim.

''Încercăm să uităm de presiune și să jucăm așa cum știu, fiecare jucător să dea maximul'', a menționat Conchita Martinez.

Jucătorul Roberto Bautista a spus că atât el, cât și colegii săi sunt în cea mai bună formă și că Spania prezintă pentru meciul cu România cel mai bun lot pentru suprafața pe care se joacă.

''Toți suntem în formă, ne simțim bine. Suntem pregătiți, suntem în cea mai bună formă și sper să fim în cea mai bună formă în ziua meciului'', a menționat Roberto Bautista.

Lotul României: Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău, Florin Mergea

Lotul Spaniei: Roberto Bautista-Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta, Marc Lopez.

Partida de la Cluj-Napoca se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

 

Comenteaza