Specialiştii finalurilor de meci

Specialiştii finalurilor  de meci
Trei din cele cinci goluri marcate de „U" în acest an au venit în ultimele 30 de minute ale partidelor, iar de fiecare dată când au punctat pe final, clujenii au reuşit să se impună.

Ionel Ganea a reuşit să schimbe complet faţa Universităţii Cluj. Deşi a avut la dispoziţie doar puţin peste două săptămâni pentru a strânge un lot de jucători, Ganea s-a implicat enorm în toate aspectele pregătirii. „Studenţii" stau foarte bine fizic, lucru care nu se întâmpla nici atunci când echipa se lupta pentru cupele europene şi, foarte important, punctează decisiv pe finalul meciurilor.

Trei victorii a obţinut Ionel Ganea pe banca Universităţi, iar toate au venit graţie unor goluri înscrise în ultima jumătate de oră a partidelor. Cu CS Severin, Alin Buleică a marcat în minutul 65, iar Universitatea a bifat o victorie enormă, scor 1-0. Două săptămâni mai târziu, „studenţii" au învins pe Concordia Chiajna, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat, din nou, în ultima jumătate de oră, acelaşi Buleică marcând în minutul 75. Vineri, la Giurgiu, Apostol Muzac a transformat cu siguranţă un penalty când mai erau doar cinci minute din timpul regulamentar, dublând avantajul echipei sale pe tabelă. Golul său din ultimele minute s-a dovedit a fi decisiv, „astralii" reducând imediat din diferenţă prin Budescu, tot după o lovitură de la 11 metri.

Antrenorul clujenilor, Ionel Ganea, este cunoscut drept un tip riguros, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Drept dovadă, aproape în fiecare săptămână „studenţii" au programate două antrenamente zilnice, dintre care unul se bazează exclusiv pe partea de pregătire fizică. „Nu le fac nimic ieşit din comun jucătorilor. Cel mai mult îmi convine faptul că am ajuns să am dubluri pe posturi, asta am cerut de la bun început. Avem o echipă care luptă, care nu ezită să facă risipă de efort. Eu joc fiecare meci pe calităţile jucătorilor pe care-i am la dispoziţie", a spus Ganea după meciul cu Astra. Deşi formaţia sa a ajuns la cota 28 de puncte în clasament, antrenorul a evitat să vorbească prea mult despre şansele pe care le are „U" în evitarea retrogradării. „Şansele noastre au crescut puţin, dar nu am realizat încă mare lucru. Mai avem mult de muncă", a mai spus „Ganezu".

„Studenţii" şi-au reluat ieri antrenamentele pentru meciul cu Dinamo Bucureşti, la pregătiri participând şi Viorel Dinu, neinclus în lotul pentru partida precedentă, cu Astra Giurgiu. Clujenii vor pleca joi spre Bucureşti, cu o cursă aeriană, la fel cum au procedat şi săptămâna trecută, urmând să pregătească în capitală partida de pe „Naţional Arena". Jocul dintre Dinamo Bucureşti şi „U" Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 21:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Prime imense pentru dinamovişti

Jucătorii lui Dinamo pot să facă un pas mare spre bonusul de 4000 de euro dacă vor reuşi să învingă pe Universitatea Cluj sâmbătă, la Bucureşti. Conform gsp.ro, finanţatorul Ionuţ Negoiţă a promis câte 4000 de euro pentru fiecare jucător dacă echipa va opţine nouă puncte din meciurile cu CFR, „U" Cluj şi Pandurii. Prima parte a obiectivului a fost îndeplinită în Gruia, când dinamoviştii s-au impus cu 1-0 prin golul lui Ionel Dănciulescu.

Etichete
Comenteaza