Sportivii de la Universitatea Cluj s-au întors cu medaliile de argint și bronz de la Campionatul Național de scrabble perechi

Sportivii de la Universitatea Cluj s-au întors cu medaliile de argint și bronz de la Campionatul Național de scrabble perechi
| Foto: u-cluj.ro

Clujenii au reușit două clasări pe podium prin perechile Septimiu Crivei - Corneliu Faur și Andrei Alexandrov - Cosmin Donciu.

Campionatul Național de scrabble perechi, competiție organizată de clubul CSM București în colaborare cu Federația Română de Scrabble, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Hotel Student Parc din cadrul Complexului Cultural Sportiv Tei din București, 

După o întrecere în care rezultatul a fost cunoscut doar după ultima probă, sportivii de la Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Cluj au reușit două clasări pe podium, cucerind medaliile de argint prin Septimiu Crivei si Corneliu Faur și respectiv de bronz prin Andrei Alexandrov si Cosmin Donciu.

"Felicitări sportivilor pentru cele două medalii și succes în următoarea confruntare, Campionatul Național de scrabble individual pentru seniori și tineret care își va disputa etapa a 5-a și ultima, între 17 și 19 noiembrie la Botoșani", a scris cei de la Clubul Sportiv Universitatea pe site-ul oficial.

Performanța vine la mai puțin de trei săptămâni după ce sportivul Mihai Pantiș a reușit o participare onorabilă la Campionatu Continental de Scrabble, de la București, care a fost timp de 4 zile capitala competițiilor de scrabble anglofon, odată cu disputarea întrecerilor Campionatului Continental de scrabble (Continental Scrabble Championship), competiție la care au participat cei mai buni 38 de jucători din 14 țări de pe 4 continente.

Din echipa României au făcut parte și Mihai Pantiș, recent câștigător al titlului de vicecampion național, Ovidiu Tămaș, Diana Sandu și Iuliu Fabian toți reprezentanți ai clubului Universitatea Cluj. Cea mai bună clasare a unui sportiv de la CS Universitatea Cluj-Napoca a fost reușită de același Mihai Pantiș, care a ocupat locul 16 într-o competiție la care s-a întrecut cu concurenți de top din întreaga lume.

De altfel, campionatul a fost câștigat de David Webb din Anglia urmat de Jakob Teitelbaum din Australia, sportivi care vorbesc curent limba engleză. Următoarea ediție a Continental Scrabble Championship va avea loc anul viitor în Olanda.

Etichete
Comenteaza