Steaua a învins "U" pe Cluj Arena cu 3-0 și a redevenit lideră în Liga I GALERIE FOTO

Steaua a învins
Universitatea a pierdut meciul cu Steaua de pe Cluj Arena cu scorul de 0-3. Golurile partidei au fost înscrise de Stanciu în minutele 14 și 72 și de Prepeliță în minutul 84.

Echipa bucureșteană a revenit pe prima poziție a Ligii I după victoria de la Cluj și se pregătește pentru confruntarea directă cu ASA Tg. Mureș care poate decide titlul. În ciuda înfrângerii, "U" rămâne pe poziția a 12-a a clasamentului, prima care nu asigură retrogradarea.

Repriza întâi a început într-o ușoară dominație a oaspeților, Robert Veselovsky ieșind de pe linia porții pentru a-l bloca pe George Țucudean. La zece minute după ce Vlad Morar a fost semnalizat în offisde într-o fază la care a băgat mingea în plasă, Steaua a deschis scorul cu adevărat. O centrare de pe partea dreaptă a fost excelent reluată cu capul de Nicușor Stanciu, care a plasat balonul peste Veselovsky și în vinclul porții.

A fost singurul gol al unei reprize în care echipa lui Costel Gâlcă ar mai fi putut să înscrie, Alexandru Chipciu văzându-și șuturile fie apărate de portar, fie blocate de apărare. Jocul a fost însă unul plăcut, iar clujenii au inițiat atacuri și contraatacuri periculoase la rândul lor.

Lui Morar i-a lipsit finalizarea după o pasă primită în careu, în timp ce Mengolo și-a văzut un șut trimis spre colțul lung respins in-extremis de Giedrius Arlauskis. Nuno Viveiros a încercat să-l surprindă pe portarul oaspeților cu un lob, însă mingea a trecut mult peste, un alt șut al său oprindu-se în blocajul apărării.

Debutul reprizei secunde a adus o fază controversată când o lovitură liberă a lui Stanciu l-a lovit pe Morar în mână în interiorul careului. Arbitrul Marius Avram a ezitat inițial, dar lovitura de la 11m a fost acordată. Adi Popa a executat, dar șutul său a fost slab iar Veselovsky și-a ținut echipa în meci prin intervenția sa.

Deși condusă cu doar un gol, "U" nu a reușit să-și creeze suficiente ocazii de gol în perioada următoare, șutul lui Justin Mengolo din unghi fiind cel mai aproape de a-l învinge pe Arlauskis, care însă a respins.

Două minute mai târziu, Stanciu avea să-și treacă în cont dubla ca urmare a unui șut de la marginea careului la care Veselovsky nu a ajuns, iar meciul era jucat. George Țucudean și Cristi Tănase i-au testat reflexele slovacului spre final, iar Andrei Prepeliță a înscris din careu pentru un 3-0 care o urcă pe Steaua înapoi pe prima poziție a Ligii I.

Galeria lui "U", împotriva Federației

Suporterii lui "U" aflați la peluză au scandat în repetate rânduri împotriva Federației Române de Fotbal, aluzie clară la faptul că locul disputării finalei Cupei României a fost mutat de la Cluj la București în această săptămână. Decizia nu a mulțumit oficialii clujeni sau pe fanii ardeleni, aceștia invocând că FRF-ul favorizează echipa din capitală.

De asemenea, galeria clujeană a îndemnat toți fanii să se deplaseze la București pentru finala cupei, afișând un banner în peluză.

"U" Cluj - FC Steaua București 0-3 (0-1)

Marcatori: Stanciu ('14, '72), Prepeliță ('84)

Penalty ratat: Popa ('54)

Cartonașe galbene: Neag ('22), Ciupe ('28), Munteanu ('35), Lungu ('60) / Țucudean ('29), Stanciu ('55)

Stadion: Cluj Arena

Arbitru central: Marius Avram

"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Neag (Ceppelini '73), Skvorc, Bambara - Lungu, Munteanu - Viveiros (Calcan '79), Costin (Castillion '63), Mengolo - Morar; Antrenor: Adrian Falub

FC Steaua: Arlauskis - Râpă, Varela, Toșca, Guilherme - Prepeliță, Breeveld - Popa (Tănase '66), Stanciu (Bourceanu '77), Chipciu (Neagu '84) - Țucudean; Antrenor: Constantin Gâlcă

Comenteaza