Stop joc? Fotbaliştii lui „U” decid azi dacă mai intră pe teren

Stop joc? Fotbaliştii lui „U” decid azi dacă mai intră pe teren
Neplătiţi de mai bine de trei luni, „studenţii” se gândesc să ia o măsură drastică. Derby de Cluj ar putea fi ultimul meci disputat de actuala echipă a „Şepcilor roşii”.

Derby-ul Clujului a trecut, iar problemele rămân la „U". „Studenţii" şi-au depăşit condiţia, au uitat de situaţia dramatică a clubului pe care-l reprezintă, şi au reuşit să-şi conducă rivala încă minutul 19. Antrenorul CFR-ului, Paolo Sergio, a trimis artileria grea pe teren la mijlocul părţii secunde, iar „feroviarii" au întors rezultatul. S-a terminat 2-1 pentru CFR, iar „studenţii" revin la problemele de zi cu zi. La antrenamentul de azi, oamenii lui Marius Popescu vor anunţa dacă se vor antrena în continuare sau vor refuza să intre pe teren contra Pandurilor. O parte importantă a banilor din biletele vândute la derby s-a dus deja către firma de pază.
Aurelian Babuţan, directorul sportiv al Universităţii, a comentat situaţia dezastruoasă de la nivelul echipei şi a spus că singurii care îşi decid drumul pe mai departe sunt jucătorii. „Băieţii decid ce vor face. Mâine (azi - n.red) mă voi duce la ei şi nu ştiu ce să le spun. Cum să le spun că nu vor primi bani? Era vorba că încasările din bilete vor merge la ei, dar a trebuit achitată factura pentru firma de pază, altfel nu se juca meciul cu CFR. Mi-e teamă de ce se întâmplă, mi-e teamă de desfinţare. Mă tot gândesc cum un club cu suporteri unici nu atrage atenţia nimănui. E foarte-foarte trist", a spus Babuţan, venit la „U" în această vară, imediat după instalarea Anamariei Prodan în funcţia de director executiv. Jucătorii nu mai ştiu nici ei cum să abordeze situaţia, iar unul dintre oamenii de bază ai echipei clujene ne-au declarat sub protecţia anonimatului că e posibil ca el şi colegii săi să nu se mai antreneze începând de azi. „Totul este posibil. Suntem într-o situaţie dramatică, fără nici un leu în buzunar. Trăim pe spatele părinţilor, luăm bani împrumut de la prieteni. Îmi pare foarte rău că un club ca şi Universitatea, cu asemenea oameni în tribună, nu are parte de zile mai bune. Clujul e al doilea oraş al României, e un oraş de top, iar aici nu se găseşte un om care să ajute pe „U". Bine că există tot felul de oraşe de 3000 de locuitori care stau „bine-mersi" în Liga I. O să ne consultăm între noi şi vom lua o decizie. S-ar putea să nu ne mai antrenăm şi să nu jucăm cu Pandurii. Eu nu mai cred nimic în ceea ce priveşte discuţiile cu investitorii", a spus unul dintre fotbaliştii importanţi ai Universităţii.

În această săptămână, mai mulţi dintre fotbaliştii „Şepcilor roşii" şi-ar putea depune la Liga Profesionistă de Fotbal invocând neplata salariilor pe ultimele trei luni. Totuşi, unii dintre ei nu doresc să fie declaraţi jucători liberi de contract, ci îşi vor solicita doar banii restanţi. În cazul în care actualii jucători vor refuza să se antreneze şi apoi să joace cu Pandurii, Universitatea ar putea aborda ultimele partide din sezonul de toamnă-iarnă, respectiv cele trei din retur, cu juniorii. Actualii juniori republicani A au câştigat în vară campionatul naţional rezervat juniorilor „B".

Coregrafie şi atmosferă de zile mari

Fanii Universităţii au fost din nou la înălţime în partida cu CFR Cluj, de sâmbătă, aşa cum au fost, de altfel, de fiecare dată când situaţia a cerut-o. Suporterii din peluza arhiplină au afişat o coregrafie superbă, înfăţişându-l pe profesorul Iuliu Haţieganu, cel care a înfinţat clubul, în chip de înger. Momentul coregrafiei, adică minutul 19 al derby-ului, a coincis şi cu marcarea golului de către Viorel Dinu, astfel că în acel moment au fost detonate mai multe petarde şi aprinse torţe. Atmosfera s-a transformat într-una demnă de marile confruntări din Serie A. La meci au asistat peste 11.000 de spectatori, printre care şi 800 de fani ai CFR-ului. A fost, de altfel, cea mai consistentă prezenţă „feroviară" pe terenul „Şepcilor roşii", fanii „alb-vişiniilor" făcându-se auziţi pe parcursul mai multor momente.

 

Etichete
Comenteaza