“Studenţii” au o singură variantă în Moldova: “Batem sau obiectivul e compromis”

“Studenţii” au o singură variantă în Moldova: “Batem sau obiectivul e compromis”
Universitatea are ocazia să intre cu şanse reale în cursa pentru Europa numai dacă învinge mâine, în deplasare, pe Ceahlăul Piatra Neamţ.

Gruparea clujeană se află la cinci puncte de locul cinci, ocupat de Rapid Bucureşti, în condiţiile în care "giuleştenii" joacă în această seară în Gruia, contra liderului CFR Cluj. Partida dintre Ceahlăul şi "U" se va disputa mâine, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Universitatea a cunoscut un reviriment cu Claudiu Niculescu pe bancă, materializat prin opt puncte obţinute în ultimele patru partide. Clujenii visează din nou la Europa League, după ce eşecul contra Stelei părea să-i fi scos din calcule. Elevii lui "Clau-coach" sunt obligaţi însă să câştige pe bandă rulantă, mai ales în meciurile contra echipelor din partea inferioară a clasamentului, pentru a-şi păstra speranţele europene. Antrenorul şi-a avertizat elevii să nu repete greşeala de la Chiajna, când, după o victorie entuziasmantă cu Astra, au clacat şi au remizat fără goluri. Niculescu i-a lăudat pe adversarii de mâine, despre care a spus că formează cea mai bună echipă dintre cele nou-promovate. "Cea mai mare greşeală e să ne gândim că e uşor cu Ceahlăul. Mergem la Piatra Neamţ cu speranţa că ne putem întoarce cu trei puncte. Este o echipă foarte bună, i-am văzut şi în tur. Este cea mai bună dintre cele care au promovat, dar eu cred că băieţii au înţeles mesajul meu. În cazul în care nu reuşim să venim cu o victorie de acolo, obiectivul e compromis", a sunat mesajul lui Claudiu Niculescu.

"Studenţilor" nu le va fi deloc uşor în Moldova. Ceahlăul e o echipă imprevizibilă, care a reuşit câteva rezultate extrem de spectaculoase. Ultimul s-a consemnat în urmă cu doar trei etape, când a reuşit să învingă Rapidul, chiar în Giuleşti. Problemele de lot nu i-au ocolit nici de această dată pe "studenţi". Antrenorul Claudiu Niculescu va putea conta în partida din Moldova pe Sebastian Cojocnean, dar nu-l va putea folosi pe George Galamaz, în timp ce Lukasz Szukala este incert. "Căpitanul" din acest an al "Şepcilor roşii" s-a resimţit după jocul cu FCM Târgu-Mureş şi nu s-a antrenat timp de două zile, astfel că titularizarea sa în jocul de mâine seară este puţin probabilă. Niculescu şi-a luat măsuri de precauţie, asta în condiţiile în care Laurenţiu Marinescu şi Constantin Grecu erau absenţe certe, şi l-a luat în lot şi pe brazilianul de la "U" II, Tulio Borges Biancalana (21 de ani). Fotbalistul crescut de Palmeiras joacă la mijlocul terenului şi a avut evoluţii apreciate în meciurile din Liga a III-a. În aceste condiţii, "U" ar putea începe partida din Moldova în următoarea distribuţie: Bornescu - Achim, Abrudan, Szukala (Pele), Mendy - Hoban - Cojocnean, Păcurar, Cristea, Grozav - Tony.

Partida dintre Ceahlăul şi "U" se va juca mâine, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro. În tur, clujenii s-au impus cu 1-0, un joc pe care l-au dominat, dar pe finalul căruia au rămas în 10 oamenii, iar oaspeţii au avut trei ocazii mari de a egala.

 

 

Etichete
Comenteaza