“Studenţii” au venit cu o victorie din “malaxorul” de la Mioveni REZUMAT VIDEO

“Studenţii” au venit cu o victorie din “malaxorul” de la Mioveni REZUMAT VIDEO
În faţa unei echipe extreme de determinate şi cu un joc uneori peste limita regulamentului, clujenii au reuşit până la urmă să învingă la limită, scor 1-0.

Universitatea a câştigat partida disputată aseară, târziu, contra CS Mioveni graţie golului inventat de Gabriel Machado, pe finalul primei reprize. "Studenţii" au tremurat serios în finalul reprizei secunde, când argeşenii au presat cu toate liniile, dar fără să înscrie. Oamenii lui Ionuţ Badea puteau să închidă meciul, dar Pele şi Cojocnean au ratat incredibil.

Vezi comentariul LIVE TEXT de pe ziuadecj.ro

"U" şi-a respectat încă din debut statutul de favorită şi a controlat partida în primele minute printr-un joc combinativ, în timp ce gazdele au stat la cutie, aşteptând momentul să lovească pe contraatac. Şi au tras un prim semnal de alarmă la poarta lui Popa, după ce Tănasă l-a driblat uşor pe Mendy, dar a şutat pe lângă poartă (9). A fost, de altfel, singura fază notabilă a gazdelor în prima parte. "Studenţii" au dominat la capitolul posesie, dar au fost ineficienţi în ultimii 30 de metri. Dacă prin combinaţii nu au reuşit să îşi creeze ocazii, clujenii au încercat de la distanţă, dar Păcurar a şutat pe centru iar Hăisan a respins în faţă (24). Mioveniul a încercat să iasă la joc, dar majoriteatea fazelor au fost stopate la mijlocul terenului. Elevii lui Popa au mizat pe o sclipire a lui Dică, însă fostul atacant din Ghencea a fost inexistent. În schimb, Gabriel Machado a deschis scorul în stil brazilian: a preluat o minge în careu, l-a driblat cu o „bicicletă" în viteză pe Crăciun şi a tras la colţul lung, din unghi, fără speranţă pentru Hăisan '41).

Fără altă variantă, argeşenii s-au aruncat cu capul înainte spre poarta lui Popa, scoţând la iveală "cuţitele". Duelurile peste limita regulamentului au luat faţa ocaziilor de poartă, iar Pele a scăpat ca "prin urechile acului" de o accidentare după intervenţia dură a lui Nicolae Dică. Machado n-a fost la fel de norocos şi după două intervenţii dure ale adversarilor a fost nevoit să părăsească terenului, fiind înlocuit de Cojocnean. Între-timp, argeşenii şi-au încercat norocul la poarta lui Popa, dar Miulescu a trimis alături cu o lovitură de cap. Cei 5000 de spectatori au cerut henţ la Szukala şi implicit penalty la două faze consecutive desfăşurate în careul "studenţilor", dar Radu Petrescu n-a fost impresionat şi a lăsat jocul să continue.

Universitatea a greşit şi a intrat în jocul Mioveniului, lăsând la o parte faza de construcţie şi mingile la firul ierbii, şi mizând pe baloane respinse la disperare. Ionuţ Popa, tehnicianul gazdelor, l-a retras pe bancă pe apaticul şi "expiratul" Dică, introducându-l pe brazilianul Ayza. Sud-americanul şi-a făcut rapid simţită prezenţa, dar mingea trimisă la colţul lung a trecut mult alături. Tot avântul echipei lui Popa putea fi şters într-o secundă. Nasser a tras puternic de la distanţă, Hăisan a respins aiurea, dar Pele a ratat incredibil, trimiţând peste, cu toată poarta goală în faţă. Clujenii au continuat să se lase dominaţi şi au scăpat de gol doar datorită respingerilor "in-extremis" reuşite de Szukala şi apoi de Mendy. Adrian Cristea a ieşit din tipare reuşind ruperile de ritm care puteau închide meciul. Mai întâi, "Prinţul" a şutat ameninţător de la 25 de metri, pentru ca apoi să-l deschidă pe Tony pentru faza reprizei secunde. Nigerianul a driblat un adversar, iar apoi l-a lăsat singur pe Cojocnean, însă mijlocaşul a şutat exact în Hăisan.

CS Mioveni - "U" Cluj 0-1 (0-1)


Stadion: "Dacia"

Spectatori: 5000

Au marcat: Machado ('41)

"U" CLUJ: Popa - Unguruşan, Pele, Szukala, Mendy - Păcurar (74, Marinescu), Boştină, Nasser - Machado (61, Cojocnean), Niculescu (69, Tony), Cristea.
Antrenor: Ionuţ Badea

CS MIOVENI: Hăisan - Voicu, Miulescu, Olteanu, Crăciun - Mărgăritescu, Săndulescu, Enache - Dică (72, Ayza), Neaga (61, Coşereanu), Tănasă
Antrenor: Ionuţ Popa

Cartonaşe galbene: Dică, Săndulescu / Niculescu, Cristea, Unguruşan, Cojocnean, Popa

Au arbitrat: Radu Petrescu, Andrei Constantinescu, Valetin Avram (toţi din Bucureşti)

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Comenteaza