“Studenţii” lui “Clau-coach” vor să-i ia toate punctele lui Badea

“Studenţii” lui “Clau-coach” vor să-i ia toate punctele lui Badea
“U” Cluj evoluează astăzi în fieful Braşovului, împotriva fostului său antrenor, însă doar o victorie îi mai menţine pe “studenţi” în cursa pentru obiectiv.

Universitatea se confruntă cu mari probleme de efectiv, având mai mulţi fotbalişti accidentaţi înaintea duelului de azi, contra formaţiei lui Ionuţ Badea, FC Braşov. Chiar şi aşa, "Şepcile roşii" vor să tranşeze rapid victoria pentru a rămâne aproape de plutonul fruntaş. FC Braşov - "U" Cluj se va juca în această seară, de la ora 19:00, în direct pe Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Demis de Universitatea Cluj după înfrângerea cu Steaua, scor 0-1, Ionuţ Badea şi-a găsit repede angajament, semnând un contrat pe trei ani cu Braşovul. În primă fază, Badea are ca obiectiv salvarea de la retrogradare şi pentru a reuşi este obligat în primul rând să nu piardă meciurile de pe teren propriu. Primul adversar este chiar Universitatea Cluj, însă Badea susţine că partida nu va fi cu nimic specială. "Nu am nimic de demonstrat în mod deosebit, sunt la altă echipă acum", a declarat antrenorul.

Deşi cunoaşte în detaliu formaţia Universităţii, Badea a evitat să evidenţieze slăbiciunile din jocul lui "U", dar admite că, luaţi individual, fotbaliştii clujeni au o calitate peste media campionatului românesc. "Ne aşteaptă o partidă dificilă, într-un moment dificil, ţinând cont că avem acest final de campionat foarte echilibrat. Întâlnim o echipă bună a Ligii I, cu o calitate individuală peste medie, cu foarte multe puncte forte, dar şi cu slăbiciuni pe care vom încerca să le exploatăm în favoarea noastră. S-a lucrat foarte bine la antrenamente, iar acest lucru ne dă încredere pentru acest meci şi nu numai. Sper într-un arbitraj corect şi cel mai bun să câştige", a punctat fostul tehnician al Universităţii Cluj. Badea nu va putea conta la acest joc pe macedoneanul Ilijoski, suspendat, în timp ce Distefano, Bruno Madeira şi Enceanu sunt incerţi.

De partea cealaltă, Claudiu Niculescu se confruntă cu şi mai multe probleme de lot şi nu va avea la ora jocului nici un fundaş dreapta de meserie după accidentarea lui Achim, care va absenta până la finalul campionatului. Constantin Grecu este şi el accidentat, la fel ca şi Marinescu şi Alex Păcurar. În aceste condiţii, Claudiu Niculescu ar putea începe partida cu: Bornescu - D. Popa, Szukala, Galamaz, Mendy - Hoban - Cojocnean, Cristescu, Boştină, Grozav - Tony. În ciuda indisponibilităţilor, Claudiu Niculescu are încredere că se poate impune la Braşov, considerând că o victorie este capitală pentru a rămâne în cursa pentru locul cinci. "Avem probleme de lot, dar sunt sigur că cei care intră vor avea o evoluţie foarte bună, sunt încrezător. Le-am zis şi jucătorilor mei că dacă mai dorim să sperăm la Europa trebuie să câştigăm la Braşov şi cred că au înţeles foarte bine. Sunt un tip mai optimist şi chiar cred că ne mai putem atinge obiectivul", a explicat antrenorul Universităţii.

Niculescu, indecis în privinţa lui Cristea

Adrian Cristea ar putea să fie sărit din nou din schemă, la fel ca şi în etapa trecută cu Gaz Metan Mediaş, când "Prinţul" a luat loc doar pe banca de rezerve şi a intrat în repriza secundă. Argumentul principal ar fi că echipa evoluează în deplasare şi este nevoie de mult efort fizic, iar Cristea nu poate face faza defensivă. "Adrian a acuzat puţină oboseală înaintea meciului cu Mediaş, era şi este şi acum în pericol de suspendare. Chiar nu m-am hotărât dacă va juca sau nu la Braşov. Mi-a plăcut cum a intrat în ultimul meci, însă nu am luat nici o decizie", a declarat Niculescu.

 

 

Etichete
Comenteaza