“Studenții”, mai puternici decât “militarii”. “U” Cluj a învins în derby-ul cu Steaua

“Studenții”, mai puternici decât “militarii”. “U” Cluj a învins în derby-ul cu Steaua
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar s-a impus în capitală, scor 1-0, și a mai făcut un pas important către asigurarea unui loc de play-off.

“Studenții” au început în forță jocul din Ghencea, iar Haită a șutat în transversală (5) și, imediat, Pîrvulescu a trimis în brațele portarului din aproape aceeași poziție (6). Treptat, gazdele au echilibrat jocul și i-au obligat pe clujeni să facă un pas înapoi.

După jumătatea reprizei, ambele formații au întâmpinat probleme la construcție cauzate în mare parte de buna organizare defensivă pusă la punct de cei doi antrenori. Cea mai mare ocazie a echipei din capitală a venit în minutul 28, când Beța a trimis cu capul peste poartă din apropiere. Astfel, scorul pauzei în București a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după același scenariu. Deși gazdele au avut un oarecare plus la capitolul posesie, fazele de poartă au lipsit. Echilibrul a fost rupt în minutul 72, când Blejdea a centrat în careu, iar Hofman s-a strecurat între doi apărători și a deschis scorul.

“Șepcile roșii” s-au retras imediat și au gestionat excelent avantajul în finalul partidei. Astfel, Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 în Ghencea și a revenit pe locul al doilea în clasament, la 6 lungimi de liderul Petrolul.

Comenteaza