“Studenţii” n-au cale de mijloc: “Învingem sau ratăm obiectivul”

“Studenţii” n-au cale de mijloc: “Învingem sau ratăm obiectivul”
Pasul greşit de la Chiajna, din etapa trecută, nu le lasă jucătorilor lui “U” nici o altă variantă în afara victoriei azi, pe Cluj Arena, contra FCM Târgu Mureş.

Înaintea derby-ului de aseară, dintre Rapid şi Dinamo, clujenii se aflau la şapte puncte în urma giuleştenilor, ocupanţii ultimei poziţii care duce în Europa. În aceste condiţii, jucătorii Universităţii n-au decât varianta victoriei contra FCM Târgu Mureş, în partida din această seară, dacăvor să mai viseze la o participare în Europa League. Meciul va începe la ora 19:00, în direct la Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Remiza de la Chiajna, din etapa trecută, a anulat într-o anumită măsură victoria cu Astra Ploieşti, prima cu Claudiu Niculescu pe bancă. Clujenii şi-au păstrat însă şansele la îndeplinirea obiectivului, dar programul nu le permite semi-eşecuri, mai ales pe teren propriu. Ieri, înaintea derby-ului dintre Rapid şi Dinamo, "U" se afla la şapte puncte de gruparea giuleşteană (locul V) şi la cinci, respectiv două de Oţelul şi Pandurii, echipe aflate pe poziţiile şase şi şapte în clasament. "Suntem convinşi că ne aşteaptă un meci foarte greu. Ei vin după două rezultate bune, au câştigat cu Astra şi cu Steaua. Este obligatoriu să câştigăm acest meci dacă vrem să ne mai gândim la obiectiv. Dacă nu batem, este foarte clar că ieşim din obiectiv", a declarat antrenorul Claudiu Niculescu înaintea partidei.

Adversarii de azi vin după două victorii consecutive, fără gol primit, dintre care una în faţa Stelei, şi se află în continuare în goana pentru puncte. Mureşul se află pe locul 15, primul retrogradabil, însă poate sări două poziţii în cazul unui succes pe Cluj Arena. Fostul jucător al "Şepcilor roşii", Andrei Cordoş, a declarat că echipa sa vine după cel puţin un punct. "Am crescut la Universitatea Cluj, este pentru prima dată când mă voi întoarce acasă. Va fi însă un joc ca oricare altul. Avem nevoie de puncte şi trebuie să fim concentraţi, la fel ca până acum. Cred că am demonstrat în aceste două jocuri că, dacă rămânem concentraţi şi avem încredere în noi, nu putem să retrogradăm. Mi-aş dori să aducem de la Cluj cel puţin un punct, iar trei ar fi excelente", a spus fotbalistul care a părăsit pe "U" în 2008, semnând cu Frosinone.

Dacă Sabău nu-l va putea folosi pe Giani Kiriţă, suspendat pentru cumul de cartonaşe, Claudiu Niculescu ar putea conta pentru prima dată în acest an pe Gabriel Boştină. Mijlocaşul este apt din punct de vedere medical după ruptura musculară suferită în Antalya şi, mai mult ca sigur, va face parte din lotul pentru întâlnirea de azi. Indisponibil la ultimul joc, nigerianul Tony Nwakaeme s-a antrenat începând de joi alături de echipă, însă prezenţa sa în primul "11" este incertă. În aceste condiţii, Niculescu ar putea miza pe următorea echipă de start: Bornescu - Achim, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Cojocnean, Păcurar, Cristescu, Cristea - Grozav. În tur, cele două echipe au remizat 1-1, după ce "U" a deschis scorul prin Gicu Grozav, iar oaspeţii de azi au egalat la ultima fază, prin golul lui Sergiu Buş. "Studenţii" au acuzat vehement arbitrajul, reclamând două penalty-uri neacordate şi cartonaşul roşu pe care Alexandru Deaconu nu l-a arătat unui jucător al târgmureşenilor.

Partida dintre "U" şi FCM Târgu Mureş se va juca pe Cluj Arena în această seară, de la ora 19:00, în direct pe Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza