“Studenţii” n-au emoţii la licenţă: “Dosarul e perfect!”

“Studenţii” n-au emoţii la licenţă: “Dosarul e perfect!”
Pe 31 martie expiră termenul pentru depunerea dosarelor de licenţiere în Liga I, iar conducerea Universităţii îi asigură pe fani că nu au de ce să-şi facă griji.

Universitatea se află cu toate plăţile la zi, iar dosarul de licenţiere pentru sezonul viitor este pregătit, a declarat pentru ZIUA de CLUJ Florian Walter, finanţatorul "Şepcilor roşii". Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea licenţierei expiră în ultima zi a lunii martie, iar procedura este una destul de strictă, mai ales după ce în sezonul trecut FC Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate tocmai după un raport al comisiei de specialitate, condusă de Viorel Duru.

Pentru a obţine licenţa, orice club din Liga I trebuie să fie la zi cu plăţile către bugetul statului şi să nu aibă datorii către alte cluburi sau jucători. Walter a explicat pentru ZIUA de CLUJ că s-au făcut toate plăţile necesare, inclusiv către doi foşti jucători ai Universităţii, Ionuţ Şuteu şi Ciprian Suciu, la care s-a renunţat în urmă cu aproape trei ani. "Am plătit tot, începând cu sumele către bugetul de stat şi până la salariile către jucătorii cu care suntem în litigiu. Aici mă refer la Suciu şi Şuteu, doi băieţi pe care nici nu i-am văzut la faţă, dar cărora le-am achitat câteva sute de milioane de lei vechi. Dosarul e perfect, n-avem nici o emoţie din punctul acesta de vedere", a spus Walter. Acesta a infirmat că ar fi avut de plătit 2 milioane de euro pentru a fi "la zi" cu licenţa. "Nu a fost vorba de asemenea datorii, sumele plătite au fost normale", s-a limitat să comenteze Walter.

Finanţatorul clujenilor nu şi-a pierdut încrederea în capacitatea echipei în a-şi atinge obiectivul, nici după egalul cu Concordia Chiajna. Walter e convins că un şir bun de rezultate pe teren propriu ar putea să trimită Universitatea pe locul cinci, ultimul care poate duce în Europa. "Era foarte bună o victorie la Chiajna, dar, din păcate, atât am reuşit. Băieţii au avut o primă consistentă, la fel ca întotdeauna. E important acum să învingem pe FCM Târgu Mureş. Dacă vom câştiga următoarele trei meciuri, atunci intrăm cu şanse mari", a spus Walter.

Universitatea ocupă în acest moment locul 8 în clasament, cu 34 de puncte, şapte mai puţine decât Rapid Bucureşti şi FC Vaslui, formaţii clasate pe poziţiile cinci şi patru. Pentru clujeni urmează meciul cu FCM Târgu Mureş, de pe Cluj Arena, programat luni, la ora 19:00.

Când revine Niculescu în teren

Claudiu Niculescu a intervenit telefonic în emisiunea "Fără fileu" de la Realitatea FM Cluj, moderată de Alin Fornade, şi a explicat că nu se pune problema să facă parte din lotul pentru următorul meci. "Clau-coach" a spus că abia peste câteva săptămâni ar putea fi pregătit fizic pentru a intra în teren. "Nu voi juca cu Târgu Mureş, dar voi reîncepe mâine antrenamentele. Voi avea nevoie de cel puţin o săptămână să-mi revin fizic. Momentan, mă gândesc doar la echipă şi la ce am de făcut pentru a pregăti următorul meci", a spus Niculescu.

Acesta a recunoscut că "studenţilor" le-au lipsit prospeţimea şi agresivitatea în jocul cu Concordia Chiajna, încheiat la egalitate, fără goluri. "Este un punct câştigat, n-am reuşit să repetăm jocul bun din ultima etapă, cu Astra. Le-am permis adversarilor să vină peste noi. Probabil că s-a acumulat şi oboseala, ne-a lipsit prospeţimea. Sunt realist când vine vorba de obiectiv, dar şi optimist. Ar fi trebuit să avem continuitate în rezultate pentru a ajunge pe primele locuri. Din păcate, ne aşteaptă meciuri pe terenul contracandidatelor, dar în fotbal e posibil orice", a mai spus Niculescu.

 

 

Comenteaza