“Studenţii” şi-au stabilit “cursurile” pentru la vară: cantonament în Olanda sau Scoţia

“Studenţii” şi-au stabilit “cursurile” pentru la vară: cantonament în Olanda sau Scoţia
Deşi din sezonul 2011-2012 mai sunt de disputat cinci etape, antrenorul Claudiu Niculescu a stabilit deja programul pentru perioada intercompetiţională.

Proaspăt confirmat în funcţie şi pentru sezonul care urmează, Claudiu Niculescu s-a pus serios pe treabă şi a stabilit coordonatele perioadei de pregătire, pentru primul sezon din carieră pe care-l va începe din postura de antrenor principal. "Studenţii" se vor reuni pe 11 iunie pentru noul sezon, iar surse din anturajul echipei au confirmat pentru ZIUA de CLUJ că în perioada de vară clujenii vor susţine două cantonamente: unul la Poiana Braşov şi altul extern, în Olanda, Scoţia sau Austria.

"Ce se va întâmpla cu «U» după 20 mai?" e întrebarea la care fanii clujenilor au încercat să afle răspunsul după ce zvonurile conform cărora Florian Walter s-ar pregăti să părăsească "Şepcile roşii" şi să preia Petrolul au căpătat amploare. Până acum, două lucruri par bătute în cuie: mandatul lui Claudiu Niculescu pe banca tehnică, plus programul de pregătire din pauza precompetiţională. Astfel, "studenţii" vor reveni la antrenamente pe 11 iunie, după trei săptămâni de vacanţă, şi se vor pregăti pe plan local timp de o săptămână. Apoi, conform programului gândit de staff-ul tehnic, se va pleca la Poiana Braşov pentru un stagiu de pregătire de o săptămână, urmat, după alte câteva zile de pauză, de un cantonament extern. Clujenii vor trebui să aleagă dintre variantele Olanda, Scoţia şi Austria, ultima destinaţia preferată a majorităţii echipelor din Liga I pentru perioada de vară. În total, jucătorii lui "Clau-coach" ar urma să joace şase-şapte jocuri de pregătire înaintea reluării sezonului de Liga I, care ar urma să debuteze la mijlocul lunii iulie.

Până ca "studenţii" să revină la antrenamente, în pauza dintre ultima etapă a acestui sezon şi ziua reunirii pentru stagiunea care urmează, Florian Walter a anunţat că a programat o şedinţă în care să stabilească linia pe care o va urma în următorul an. Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ că va face o analiză a ultimilor trei ani petrecuţi la Cluj imediat după jocul cu FC Vaslui, din 20 mai. "Pe 20 mai tragem linie. Vedem unde am greşit şi ce putem face pe viitor. Nu am decis nimic în acest moment, nu mă întrebaţi de Petrolul. Ceea ce vreau eu e ca oamenii de decizie din acest oraş să se uite puţin în curtea noastră şi să spună «Uite, omul ăsta chiar a făcut ceva. A luat echipa de nicăieri şi a dus-o sus, se bate la Europa». Vreau să simt că oraşul doreşte o Universitatea Cluj foarte puternică. Vreau să ne simţim sprijiniţi. Noi plătim chirii în continuare pentru absolut tot, de la teren de antrenament la sediul clubului. Dacă societatea clujeană sprijină Universitatea nu mă îmbogăţesc eu, ci câştigă clubul", a transmis Walter în urmă cu o săptămână.

Fără emoţii la licenţă, dar cu datorii la stat

Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere, va anunţa azi numele echipelor care au primit dreptul de participare în Liga I şi în sezonul următor, iar din informaţiile noastre atât numele CFR-ului, cât şi al Universităţii să află printre ele. Pe de altă parte, conform unei informări a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, FC "U" SA se află printre societăţile datornice la stat, suma ridicându-se la 2,7 milioane de lei. Criteriul datoriilor către bugetul de stat nu mai e, însă, unul obligatoriu pentru obţinerea licenţei.

 

Etichete
Comenteaza