"Studenții" sunt noii lideri ai Superligii. Universitatea Cluj a câștigat fără emoții la Buzău

"Studenții" sunt noii lideri ai Superligii. Universitatea Cluj a câștigat fără emoții la Buzău
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău rămâne neînvinsă și după etapa a 7-a din sezonul regulat și se instalează în fotoliul de lider al campionatului.

Pe un teren ce nu părea a fi în standardele primei ligi, gazdele au avut prima ocazie, în minutul 6, când Gertmonas a respins un șut puternic din afara careului. Treptat, trupa clujeană a pus stăpânire pe joc, iar după un sfert de oră, Blănuță putea deschide scorul, dar a trimis cu capul peste transversală, din poziție ideală (15). După un nou șut de la distanță apărat de Gertmonas (20), Universitatea Cluj a avansat în jumătatea adversă, Nistor a centrat, iar Bic a apărut bine la colțul lung de unde a reluat moale, însă centralul a dictat penalty (22).

După îndelungi consultări cu cei din camera VAR decizia a rămas cea luată pe teren și Nistor a deschis scorul (27) și i-a dedicat reușita colegului Adel Bettaieb, accidentat. Chiar dacă partida și-a pierdut din ritm după deschiderea scorului, "studenții" nu au întâmpinat probleme în faza unei formații cu o apărare visătoare, un atac fără idei și care părea rămasă tot în liga secundă.

Chiar înainte de pauză, defensiva fragilă a gazdelor i-a făcut o minge cadou lui Nistor, care a dat startul contraatacului, Rață a centrat, iar Thiam, venit fără marcaj, a marcat și a stabilit scorul pauzei la Buzău, 0-2 în favoarea clujenilor.

Și după revenirea de la vestiare Universitatea Cluj s-a aflat la conducerea jocului, iar ocaziile au continuat să apară. Mai întâi Thiam a avut o execuție bună care l-a întins serios pe Greab (50), iar mai apoi Nistor a finalizat alături o fază spectacol a oaspeților (53). Au urmat momente bune de joc ale buzoienilor, însă poarta lui Gertmonas nu a fost cu adevărat în pericol.

Mai mult, Ioan Ovidiu Sabău a profitat de ocazie și l-a trimis în teren pe Mitrea pentru a testa un sistem cu 3 fundași centrali. Universitatea Cluj a gestionat excelent ultima parte a jocului, s-a impus cu 2-0 și a devenit noul lider din Superligă.

Comenteaza