“Studenţii” ţintesc a doua victorie a sezonului

“Studenţii” ţintesc a doua victorie a sezonului
Universitatea Cluj întâlneşte în deplasare, în cadrul etapei a cincea a Ligii I, pe FC Botoşani, echipă aflată pe locul al nouălea, cu şase puncte, chiar deasupra „studenţilor”.

Rezultatele din precedenta ediţie de campionat sunt favorabile clujenilor, care în turul campionatului au obţinut un egal, 1 la 1, în deplasarea de la Botoşani (Lemnaru marca primul dintre cele 13 goluri din precedentul camponat), iar în retur şi-au adjudecat toate cele trei puncte, pe teren propriu, scor 2 la 1.

În acest moment moldovenii sunt într-o formă destul de bună, după ce în ultimele două etape au reuşit două victorii, una chiar împotriva Astrei.  

Antrenorul Mihai Teja e de părere că va fi o luptă echilibrată între cele două formaţii:

"O să fie un meci destul de greu pentru că întâlnim o echipă care a câştigat ultimele două meciuri acasă, cu Astra şi la Galaţi. Au un moral foarte bun chiar dacă au început mai greu. Noi venim după un semieşec. Va fi un meci destul de greu, un meci care va fi pe viaţă şi pe moarte. Eu am încredere în jucătorii mei, în echipa mea, în ceea ce facem la antrenamente. Sper să câştigăm punct sau puncte. E foarte important pentru noi. Sunt încrezător pentru meciul de duminică. La meciul cu Braşov chiar au fost prea multe greşeli. A fost probabil din cauza determinării, a agresivităţii pe care noi n-am mai avut-o. Sunt sigur că a fost un accident şi vreau să dovedim că a fost un accident şi că suntem pe un trend ascendent. Nu este o favorită în acest meci.Va fi o luptă pentru că cei de la Botoşani au o agresivitate foarte bună, aleargă foarte mult. Îşi doresc, se bat pentru orice minge şi noi cred că trebuie să ne ridicăm la acelaşi nivel. E normal ca orice echipă să se gândească să câşige fiecare meci, dar trebuie să şi poţi. Va fi un meci dificil, dar eu şi cu băieţii mei suntem încrezători în meciul de duminică ", a spus Teja.

Acesta a comentat şi felul în care decurg ostilităţile în acest sezon. "În campionatul României, nu ştiu dacă exist o favorită în afară de Steaua, Petrolul şi Astra. În meciurile celelalte oricine poate bate pe oricine, oricine poate să facă un egal. Nu există favorite clare pentru că nimeni nu domină fotbalul aşa clar ca să poţi să spui că există o echipă favorită", a declarat Teja înaintea confruntării cu moldovenii.

Fundaşul Ionuţ Neag speră ca Universitatea să obţină a doua victorie în această ediţie de campionat:

”Atmosfera la echipă eu zic că este una bună. Am trecut peste eşec. Pentru meciul cu Botoşani eu zic că, dacă facem tot ce depinde de noi, putem face o figură frumoasă şi să scoatem toate cele trei puncte. Privim cu optimism acest fapt că în deplasare am scos mai multe puncte ca acasă. Eu zic că meciul de duminică va fi decis de echipa care va face cele mai puţine greşeli, care joacă cel mai bine, care se dăruieşte cel mai mult.  În meciul cu Dinamo au fost nişte probleme, probabil din lipsa de concentrare, atenţie. Probabil am prins eu personal o zi mai proastă. Sper să învăţ din greşelile pe care le-am făcut. Cred că deja am învăţat”, a spus Ionuţ Neag.

În continuare echipa clujeană suferă în atac după plecarea lui Vali Lemnaru, deoarece niciunul din atacanţi nu a reuşit să înscrie până acum.

Teja a declarat că nu crede că restanţele financiare de aproximativ o lună şi jumătate vor afecta evoluţia jucătorilor.

Echipa probabilă a Universităţii:

Veselovsky - Ciupe, Neag, Ninu, Mușat - Bucșă, Costin - Boutadjine, Stojanovic, Viveiros - Mengolo.

Partida dintre FC Botoşani şi "U", din cadrul etapei a cincea a Ligii I, se va disputa astăzi de la ora 17.00.

 

Comenteaza