„Studenţii" vin la dezvelirea statuii doctorului Mircea Luca: „E un eveniment care ne uneşte"

„Studenţii
Statuia căpitanului de legendă al Universităţii Cluj va fi dezvelită duminică, de Ziua Naţională a României, iar de la eveniment nu vor lipsi actualii jucători ai clubului. Unul purtătorii banderolei care a stat şi pe braţul Doctorului Luca, Raul Ciupe, spune că un astfel de eveniment îi va uni şi pe suporteri, dar va asigura şi o legătură emoţională cu echipa.

Duminică, jucătorii lui „U" vor fi faţă în faţă cu istoria clubului pe care-l reprezintă. Mircea Luca, omul despre care istoricul Gheorghe I. Bodea spunea că a fost şi va rămâne întruchiparea simbolului Universităţii, îşi va ocupa pentru vecie locul pe care şi l-a câştigat într-o viaţă trăită în alb şi negru. Suporterii Universităţii vor dezveli statuia fostului căpitan, realizată de către sculptorul Ilarion Voinea (foto), iar la marele eveniment şi-au anunţat prezenţa şi jucătorii lui Mihai Teja, dar şi staff-ul tehnic. Raul Ciupe, unul dintre clujenii echipei, spune că evenimentul va uni suflarea „U"-istă. „Ştiu că suporterii sunt şi ei un pic dezbinaţi. N-au venit pe stadion poate şi din cauza noastră, a rezultatelor, dar şi frigul a avut un rol. Evenimentul de duminică îi va uni, ne va uni pe toţi. Noi vom fi prezenţi, e normal să venim", a spus Ciupe, cel care a purtat în acest sezon banderola Universităţii în mai multe meciuri.

Evenimentul care va marca dezvelirea statuii doctorului Mircea Luca va avea loc duminică, de la ora 13:00. Replica din bronz a căpitanului va fi amplasată în zona de la intrarea oficială a stadionului, vis-a-vis de viitoarea sală polivalentă. Investiţia a depăşit suma de 70.000 de lei, conform estimărilor oferite de Asociaţia „Şepcilor roşii" pe pagina web.

Etichete
Comenteaza