Suflă vântul în vestiarul CFR-ului la capitolul jucători valoroşi după atâtea vânzări, dar patronul Varga susţine că CFR Cluj bate FCSB-ul

Suflă vântul în vestiarul CFR-ului la capitolul jucători valoroşi după atâtea vânzări, dar patronul Varga susţine că CFR Cluj bate FCSB-ul
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ / sursa foto - https://www.playsport.ro/, https://www.facebook.com/cfr1907

Patronul din Gruia, Nelu Varga, anunţă că nu are emoţii înainte de derby-ul cu FCSB şi că vrea titlul în acest sezon din Superligă, deşi suflă vântul în vestiarul lui Dan Petrescu la capitolul jucători valoroşi după atâtea vânzări. 

Rămas fără premiile pe care le-ar fi primit din partea UEFA pentru participarea în faza principală a Conference League, patronul CFR-ului, Nelu Varga, e dispus să renunțe la orice jucător din lotul pregătit de Dan Petrescu. Înaintea derby-ului din Gruia de duminică, în vestiarul CFR-ului chiar suflă vântul la capitolul jucători de valoare, însă patronul e convins că echipa sa va câştiga partida.

CFR Cluj a vândut mai mulți jucatori importanți în ultima perioadă, precum Cristi Manea, Philip Otele, Karlo Muhar, Daniel Bîrligea, Razvan Sava, Arlin Ajeti, dar patronul echipei spune că speră în continuare la titlu. Varga spune că CFR a schimbat strategia în acest sezon, şi că acum se bazează pe jucători mai tineri decât în anii precedenți.

Vicecampioana României a încasat 10,3 milioane de euro din vânzarea de jucători. Cel mai scump transfer a fost cel al lui Philip Otele, care a ajuns la Al-Wahda în schimbul unei sume inițiale de 3,5 milioane de euro, în timp ce Răzvan Sava și Daniel Bîrligea au ajuns la Udinese, respectiv FCSB pentru sume inițiale de 2,5 milioane de euro.

În schimb, CFR Cluj a transferat mulți jucători liberi de contract, însă a și cheltuit pentru sosirile lui Louis Munteanu (2,3 milioane de euro), Leo Bolgado (500.000 de euro) și Virgiliu Postolachi (200.000 de euro). Așadar, clubul din Gruia a rămas cu aproximativ 7,3 milioane de euro în urma perioadei de mercato, o sumă apropiată de cele din perioada în care echipa evolua în UEFA Champions League.

„N-am deloc emoții înaintea meciului cu FCSB! Normal că putem să-i învingem. Să dea Dumnezeu să câștigăm acest meci cu ei! Nu dăm deloc înapoi! Au plecat jucători, este adevărat, dar se călcau în picioare. Vă transmit că noi vrem să câștigăm titlul, dar să promovăm și jucătorii tineri. Aceasta va fi de acum politica clubului CFR Cluj”, a spus Neluțu Varga, potrivit ProSport.

Înainte de etapa a 9-a CFR Cluj se află pe locul 4 cu 13 puncte în campionat, iar FCSB pe 10 cu 8 puncte. Derbyul dintre CFR Cluj și FCSB, din etapa cu numărul 9 a Superligii, se va disputa duminică, 15 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul Dr. "Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. 

Comenteaza