Suporterii CFR-ului au agresat oficiali ai lui „U" înaintea derby-ului: „Au dat şi în prietena mea, e inuman!"

Suporterii CFR-ului au agresat oficiali ai lui „U
Radu Răcăşan, responsabil al departamentului de ticketing al clubului „studenţilor", dar şi prietena sa, au fost bătuţi de fanii echipei rivale înaintea partidei de miercuri.

Fanii CFR-ului au bruscat şi bătut oficiali ai Universităţii Cluj înainte de meciul de miercuri. Reprezentantul departamentului de vânzări de la „U", Radu Răcăşan, a fost luat la bătaie de un grup de susţinători „feroviari" în timp ce se îndrepta către stadionul din Gruia împreună cu prietena sa şi cu directorul administrativ al Universităţii, Radu Birtoceanu.

Incidentul s-a petrecut cu câteva minute înainte de începerea partidei, când cei trei se îndreptatu către stadion şi s-au intersectat cu un grup de suporteri ai echipei CFR Cluj. „Ne-au cerut să le dăm fularele, am refuzat şi am fost luaţi la bătaie. Organizarea a lăsat de dorit, îmi pare rău să spun. În ceea ce îi priveşte pe cei care ne-au lovit, nici nu am cuvinte. S-au luat de mine, au început să mă lovească, iar apoi au dat şi în prietena mea, e inuman, cum să faci aşa ceva? Cum poţi să dai într-o femeie, ce fel de oameni pot face aşa ceva?", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Radu Răcăşan, reprezentant al departamentului de vânzări al FC Universitatea Cluj. "Eram îmbrăcat în ţinuta oficială şi m-au lăsat în pace, mi-au smuls doar eşarfa cu "U", dar aceşti suporteri au început să-mi lovească colegul, iar ceea ce mi se pare cel mai exagerat e că au început să dea şi în prietena lui. Au fost loviţi cu pumnii şi mie nu-mi vine să cred că au dat într-o fată, e inimaginabil", a completat şi Radu Birtoceanu, directorul departamentului administrativ al FC "U".

Incidente s-au înregistrat şi după încheierea partidei (3-1 pentru CFR), la plecarea de la stadion. Dacă pe teren atmosfera a fost frumoasă, la finalul meciului spiritele au degenerat. Dintr-un exces de zel, jandarmii au făcut uz de gaze lacrimogene în zona 7 străzi, totul pornind de la schimburile verbale dintre un grup de fani „feroviari" şi un grup de suporteri ai Universităţii. „Au fost mai mulţi care au cerut intervenţia SMURD-ului, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene fără motiv", a povestit un martor ocular. Fanii lui „U" au fost ţinuţi în faţa stadionului, pentru a fi controlaţi cu o extrem de mare atenţie. S-a ajuns într-o situaţie extremă, în care aproape 400 de fani au rămas afară şi nu au prins începutul meciului. Pe de altă parte, forţele de ordine n-au reuşit să împiedice violenţele de dinaintea partidei.

 

 

Etichete
Comenteaza