Suspansul se prelungește în seria dintre U-BT și Rapid. Clujenii pierd primul joc din capitală

Suspansul se prelungește în seria dintre U-BT și Rapid. Clujenii pierd primul joc din capitală
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României a fost învinsă în cel de-al treilea meci din semifinalele Ligii Naționale, scor 106-86, însă conduce cu 2-1 la general.

Bucureștenii au bine jocul de pe propriul teren, în timp ce "studenții" au părut surprinși de evoluția adversarilor. Chiar dacă echipa clujeană a egalat la 13, gazdele au menținut același ritm și s-au distanțat chiar și la 11 puncte. Totuși, după primele 10 minute diferența era de doar două posesii, scor 32-26.

Campioana a părut pregătită să reducă din ecart în startul sfertului secund, însă situția de pe parchet nu a corespuns cu planurile elevilor lui Mihai Silvășan. Lipsa de eficiență în ofensiva clujeană și un Alex Olah ce a părut de neoprit la celălalt panou au dus la distanțarea Rapidului, care conducea la pauză cu 58-41.

La revenirea de la vestiare, intensitatea din jocul "studenților" a crescut, iar baschetbaliștii de la U-BT au căutat să domine în ambele faze ale jocului. Deși, la jumătatea sfertului, clujenii au redus diferența la una formată dintr-o singură cifră, gazdele nu au renunțat la luptă, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 80-67.

În cel de-al patrulea sfert la revenit la situația din cea de-a doua perioadă de joc. Intrați în criză de timp, elevii lui Mihai Silvășan au ratat mult, în timp ce bucureștenii au menținut un ritm bun și chiar au trecut de bariera de 100 de puncte. Așadar, scorul final a fost 106-86 în favoarea Rapidului, însă U-BT conducea la general cu 2-1.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Nemanja Gordic (16 pnucte, două pase decisive), urmat de Emi Cățe (15 puncte, 5 recuperări) și Patrick Richard (13 puncte, 5 recuperări).

Comenteaza