Szekely a spus „da” Universităţii: „Am venit să salvăm „U” Cluj!”

Szekely a spus „da” Universităţii: „Am venit să salvăm „U” Cluj!”
Janos Szekely şi-a dat acordul pentru un contract până în vară cu Universitatea şi speră să evolueze chiar în următoarea etapă, contra Severinului.

Universitatea a obţinut un punct important în lupta pentru evitarea retrogradării, pe terenul Viitorului Constanţa, iar începând cu această săptămână se mai bazează pe încă doi jucători. Tony Nwakaeme a semnat deja angajamentul cu „Şepcile roşii", iar aseară urma să-şi pună semnătura pe contract şi Janos Szekely. Acesta revine, astfel, la echipa clujeană după şapte ani, timp în care a mai evoluat pentru alte patru echipe.

Cei doi vor avea drept de joc încă de etapa viitoare, atunci când Universitatea va întâlni, pe teren propriu, formaţia CS Severin, într-un meci vital în lupta pentru evitarea retrogradării. „Am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri oferta celor de la „U". Mi-a fost dor de Universitatea, am trăit momente frumoase aici. Echipa are calitate, am făcut un joc bun la Constanţa, păcat că nu am câştigat. Şanse să ne salvăm sunt, depinde doar de noi. Eu am venit să salvăm „U" Cluj, ar fi nedrept ca acest club să nu mai joace în Liga I. Depinde doar de noi. Partea financiară nu a contat, am venit să dau o mână de ajutor", a spus Janos Szekely pentru ZIUA de CLUJ. Acesta a venit la „U" din postura de jucător liber de contract, după ce în turul campionatului a evoluat pentru gruparea de primă ligă poloneză, Korona Kielce, unde a bifat opt meciuri. Szekely a evoluat pentru „U" timp de trei ani şi jumătate şi a rămas în istoria clubului prin golul marcat împotriva Stelei, într-un meci din „16"-imile Cupei României, disputat în octombrie 2004, şi câştigat de „U" cu 1-0. Atunci, Szekely a înscris în minutul 85 al unei partide în care „Şepcile roşii" marcau tocmai 85 de ani de la aniversarea clubului.

Celălalt jucător pe care Ioan Viorel Ganea se va baza pentru meciul cu CS Severin, Tony Nwakaeme, a semnat încă de joi contractul cu Universitatea şi s-a pregătit alături de jucătorii care nu au prins lotul pentru meciul cu Viitorul Constanţa, în ultimele zile. Ieri, fotbaliştii lui „U" au avut programat un antrenament pe Cluj Arena, închis publicului şi presei. Fotbalistul nigerian este apt din punct de vedere fizic şi ar putea fi inclus în lotul pentru meciul de lunea viitoare, ce se anunţă extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării. Tony a fost pus pe liber de Petrolul Ploieşti în această iarnă, după ce nu a reuşit să se impună la echipa „lupilor galbeni", pentru care a bifat doar trei meciuri în turul campionatului. În perioada de „mercato", nigerianul a fost în discuţii cu Pandurii, Gaz Metan şi Concordia Chiajna, însă nu a ajuns la vreun acord cu oficialii celor trei formaţii.

Revine şi Szilagyi

Accidentat în meciul cu Steaua, Zsolt Szilagyi, căpitanul Universităţii, nu a făcut parte din lotul pentru meciul cu Viitorul Constanţa, din cauza unei contuzii destul de serioase la genunchi. Starea de sănătate a fundaşului s-a ameliorat, însă, astfel că acesta ar putea juca încă din primul minut al partidei de săptămâna viitoare.

Victoraş Iacob, în „stand-by"

Văzut drept unul dintre cele mai importante transferuri ale lui „U" în această iarnă, Victoraş Iacob nu a apucat să joace vreun minut pentru clujeni. Mai mult, fotbalistul nu s-a mai prezentat la pregătirile echipei de aproape 10 zile, din cauză că situaţia sa cu fosta sa echipă din Grecia, Niki Volou, nu a fost încă clarificată. Iacob este acasă, la Bucureşti, unde aşteaptă clarificarea situaţiei sale contractuale. Şansele ca el să intre în calcule pentru meciul cu CS Severin sunt minime.

 

Etichete
Comenteaza