Szoboszlay, cetăţean de onoare al Clujului GALERIE FOTO

Szoboszlay, cetăţean de onoare al Clujului GALERIE FOTO
Administraţia judeţeană i-a acordat astăzi titlul de cetăţean de onoare celui care reprezintă un simbol pentru fotbalul clujean Nicolae Szoboszlay.

Premierea s-a făcut la iniţiativa consilierului judeţean PDL Steluţa Racolţa, care a subliniat că i se pare absoluta firesc să i se atribuie titlul de cetăţean de onoare unui om care şi-a dedicat întreaga viaţă Clujului şi fotbalului cluijean.

"L-am cunoscut pe domnul Szoboszlay într-o îmoprejurare fericită, când s-a inaugurat şi stadionul Cluj Arena. Ştiu că este un om extraordinar şi că merita din plin să se numere printre ceilalţi reprezentanţi de seamă ai Clujului căruia li s-a acordat titlul de cetăţean de noare", a precizat Racolţa. Dealtfel aceasta a citit şi ladatio pentru cel care a apărat păoarta echipei Universitatea în perioada 1943-1952.

Trebuie spus că Nicolae Szoboszlay este singurul supravieţuitor al Universităţii Cluj plecată în bejenie la Sibiu în timpul dictatului de la Viena, după anexarea Ardealului la Ungaria.

În iarna anului 1945 s-a reîntors în Ardeal la Cluj. Apoi, timp de un an, Szoboszlay a ljucat la Ferar - Vassas Cluj, echipă care ulterior avea să se unească cu CFR Cluj, iar din 1946 a jucat din nou la Universitatea Cluj, unde a evoluat până în 1952, cu două pauze: Dermagand Târgu-Mureş (1947-1948) şi CSA Armata Bucureşti (]1948-149)

În 1953 a jucat la Armata Cluj de unde în 1955 şi-a încheiat cariera.

Szoboszlay s-a remarcat şi prin calităţile sale de antrenor, conducând şase cluburi din Aredal: Dermata Cluj, Universitatea Cluj, CF Cluj, Arieşul Turda, ISCT şi Corvinul Hunedoara.

Nicolae Szoboszlay s-a declarat onorat de titlul acordat de administraţia judeţeană, astăzi el împlinind 88 de ani.

"Această distincţie nu face decât să-mi îndulcească ziua de naştere, este un medicament pentru sufletul meu care a avut pe parcursul acestei vieţi mult de suferit, însă un lucru pot spune sigur, că în ciuda acestor suferinţe eu mi-am menţiunt coloana drepată, m-am comportat cu cinste, omenie şi fair-play", a declarat Szoboszlay.

 

Comenteaza