Tătăruşanu în scandalul Valiza: Sperăm ca decizia UEFA să fie una pozitivă, ne-am câştigat dreptul să jucăm în LC

Tătăruşanu în scandalul Valiza: Sperăm ca decizia UEFA să fie una pozitivă, ne-am câştigat dreptul să jucăm în LC
Portarul echipei Steaua Bucureşti, Ciprian Tătăruşanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul din Austria, că speră ca decizia UEFA să fie un pozitivă, deoarece jucătorii grupării "roş-albastre" şi-a câştigat dreptul de a juca în Liga Campionilor.

"Cu toţii aşteptăm decizia UEFA şi sper să fie una pozitivă. Eu mă concentrez la antrenamente, nu sunt foarte afectat. Dacă vom fi excluşi din Liga Campionilor, ne va rămâne doar Liga I. Ar fi frustrant, deoarece am tras tare să jucăm în această competiţie, care este cea mai bună. Nu depinde de noi, e treaba altora de aici încolo. Noi ne-am câştigat dreptul de a evolua acolo. Dacă noi vom fi excluşi, le vom ţine pumnii celorlalte echipe, fiindcă România are nevoie de puncte. Aşteptăm începutul campionatului, nu ştiu cu cine ne vom lupta pentru titlu. Va fi greu, deoarece toată lumea se va mobiliza mai mult pentru a juca bine împotriva noastră. Atmosfera la echipă e mai tristă după ce patronul a fost închis. Cred că nimeni nu vrea să-şi vadă patronul la puşcărie. N-avem ce face, decât să-i alinăm suferinţa cu rezultate bune. În toată ţara sunt probleme cu banii, nu doar la fotbal. Ne-am obişnuit şi trebuie să înţelegem şi noi acest lucru", a spus Tătăruşanu.

Ciprian Tătăruşanu consideră că nu are ce sfaturi să-i dea noului său coleg, portarul Florin Niţă: "Este bine în cantonament, n-avem de ce să ne plângem. Asta e viaţa noastră, a fotbaliştilor. Normal că e şi puţină oboseală, dar rezistăm. Nu e primul cantonament pentru niciunul dintre noi. Eram conştienţi că aşa va fi. Meciurile din stagiile de pregătire sunt bune pentru că antrenorul analizează, vede unde mai trebuie să lucrăm, dacă mai avem nevoie de întăriri. Pentru mine sunt importante cele oficiale. Nu-mi permit să-i dau sfaturi lui Niţă, fiindcă suntem de aceeaşi vârstă. Cel în măsură să-l sfătuiască este antrenorul cu portarii, nu eu. Când era Stanca tot trei portari eram în lot, aşa e şi acum. Cel mai bun să apere! Mie niciodată nu mi-a fost teamă de concurenţă, e benefică şi e prezentă la orice echipă mare. Sunt sănătos, sunt acasă, joc pentru cea mai iubită echipă din România, eu cred că nu e rău deloc. Nu mă gândesc la un transfer, iar peste trei ani mă văd jucând tot fotbal la nivel înalt. Important este să fiu sănătos!".

Portarul a afirmat că Stelei îi va fi mai greu fără golgheterul Raul Rusescu, transferat la formaţia FC Sevilla. "Având în vedere că Rusescu e principalul marcator, golgheterul Ligii I, dacă nu va veni cineva pe măsura lui, atunci ne va fi mai greu. Totuşi, eu am încredere că cei din conducere vor găsi o soluţie bună şi că Steaua va fi cel puţin la fel de puternică precum ţn sezonul trecut. Rusescu are şanse mari să aibă succes în Spania, fiindcă este un atacant de execuţie, care poate salva echipa când nu te aştepţi", a precizat Tătăruşanu.

Ciprian Tătăruşanu îşi doreşte ca toate echipele de tradiţie să joace în Liga I: "Ar fi ciudat ca în Liga I o echipă să stea în fiecare etapă, în cazul în care vom avea un număr impar de cluburi. N-am jucat cu play-off, aşa că nu ştiu cum ar fi. Eu mi-aş dori ca toate echipele de tradiţie să fie în Liga I. Ar fi fost frumos să jucăm cu Rapid, Universitatea Cluj, Timişoara, Craiova, Arad".

 

Comenteaza