Tehnici de supravieţuire! „U" a luat trei puncte mari în faţa Coronei VIDEO

Tehnici de supravieţuire! „U
"U" a învins pe Corona Braşov, scor 3-2, după un meci nebun, în care clujenii au ajuns să tremure serios pentru cele trei puncte, deşi aveau jocul la îndemână.

UPDATE - adaugă cronica video a meciului. Click pe fotografie

Universitatea a luat toate punctele contra Coronei, dar „studenţii" au gâfâit serios în ultimele minute. Braşovenii au redus din diferenţă în minutul 85, Lemnaru a ratat un penalty şi, imediat, oaspeţii au mai cerut o lovitură de la 11 metri pe care arbitrul Marcel Bârsan n-a mai acordat-o. S-a terminat 3-2, graţie „dublei" lui Lemnaru şi a golului lui Borza, iar „U" aşteaptă acum meciul cu FC Braşov.

Vezi aici o galerie foto de la meci

Trei săptămâni de antrenamente pentru două meciuri decisive. Astea au fost, pe scurt, coordonatele Universităţii din ultima perioadă. Primul a venit ieri, odată cu iarna, iar adversarii de la Corona Braşov simţeau deja fiorul rece al ligii secunde. „Mergem la Cluj să câştigăm, altfel avem şanse infime să scăpăm", a fost tonul decisiv al lui Ionel Gane, antrenorul oaspeţilor. Mihai Teja, pe de altă parte, a evitat să dea o conotaţie crucială partidei de azi. Tehnicianul „studenţilor" a mers pe aceeaşi distribuţie ca şi în jocul cu Viitorul, însă abordarea elevilor săi a părut a fi superioară celei din victoria cu dobrogenii. Aseară, în faţa a numai 1300 de fani, clujenii au atacat cu luciditate, etalând un mecanism de pase reconfortant în primele minute. Totuşi, ultima pasă, mai exact devierea lui Lemnaru, au lipsit pentru o deschidere rapidă a scorului. A fost nevoie de imprudenţa lui Braganca în careu pentru ca „U" să primească primul penalty al sezonului. Lemnaru (22), cu avântul lui Belodedici din meciul cu Suedia, a transformat perfect. De aici a început nebunia! În doar două minute, Buş a readus egalitatea pe tabelă, profitând de un luft al lui Abrudan. A rămas aşa doar încă 180 de secunde, pentru că Borza a fost destul de viclean să profite de nesincronizarea din apărarea oaspeţilor, şi a marcat pe sub Dănălache. Trei goluri în cinci minute, o desfăşurare pe care nici bookmakerii n-au anticipat-o.

Cu 2-1 la pauză, Teja a mutat surprinzător, cu Lorant Kovacs în locul lui Calcan. Veselovsky a fost, însă, salvatorul, cu o intervenţie excelentă în faţa lui Sergiu Buş (49). Cehul Rilke a continuat „misiunea" slovacului, interceptând perfect o minge, Ciupe a plasat-o perfect pe capul lui Lemnaru, iar atacantul a făcut 3-1 (52). Braşovenii s-au trezit doar zece minute mai târziu şi au avut o dublă şansă imensă. Veselovsky a respins „capul" lui Burlacu, iar Tudose a trimis, cu toată poarta goală în faţă, aproape în aut de margine! Şi pentru că finalul de meci a adus maxim câţiva fulgi de zăpadă, Veselovky a făcut totul mai palpitant, faultând în careu. Sergiu Buş şi-a trecut în cont dubla, iar „studenţii" au fost nevoiţi, din nou, să trăiască la cote maxime ultimele minute. Imediat, Coman le-a îngheţat sângele în vene, cu o ratare din marginea careului de 16 metri. Emoţiile păreau că se risipesc. Lemnaru a scos un penalty, la henţul lui Miranda, dar tot el l-a ratat şutând telefonat! Nu s-a terminat aici, pentru că acelaşi Miranda a ratat singur cu Veselovksy. Meciul nu se putea sfârşi fără o eliminare, Coman văzând cartonaşul roşu, culmea, la faza la care s-a şi accidentat grav la umăr.

S-a terminat cu victoria clujenilor, care şi-au făcut singuri viaţa grea, pentru trei puncte extrem de importante. Vineri urmează un alt meci important, tot acasă, cu FC Braşov.

 


 

"U" Cluj - Corona Braşov 3-2 (2-1)

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 1300
l Au marcat: Lemnaru (22, 52), Borza (27) / Buş (24, 85)

l "U" Cluj: Veselovski - Ciupe, Abrudan, Ninu, Mendy - Rilke (63, Târnăcop), Cristocea (76, Balde), Bucşa, Borza - Calcan (46, Kovacs) - Lemnaru

l Corona: Dănălache - Mârţac, Tudose, Damain, Burlacu, - Neacşa (72, Popa), Dâlbea, Vranjkovic, Braganca (82, Miranda) - Buş, Coman

l Cartonaşe galbene: Ciupe, Kovacs / Braganca, Coman

l Eliminat: Coman (90<1)

l Au arbitrat: Marcel Bârsan (Bucureşti) / Ovidiu Artene şi Daniel Hulubei (ambii din Vaslui)

 

Etichete
Comenteaza