Timişoara, “tărâm interzis” pentru campioni

Timişoara, “tărâm interzis” pentru campioni
CFR Cluj a suferit prima înfrângere din acest sezon, în deplasare la FC Timişoara, după un meci în care adversarul a făcut un joc excelent.
CFR Cluj va trebui să mai aştepte cel puţin un an pentru a spera din nou la prima victorie pe stadionul “Dan Păltinişanu”. FC Timişoara a câştigat aseară cu 3-2, după un meci pe care l-a dominat, uneori autoritar. Golurile bănăţenilor au fost marcate de Curtean, de două ori, şi Axente, în timp ce pentru CFR au înscris Bjelanovic şi Emmanuel Kone.

Mandorlini a efectuat trei modificări în formula de start faţă de partida anterioară. Golul cu Victoria Brăneşti i-a adus lui Dani un loc în prima echipă, Hora l-a înlocuit pe Yssouf Kone, iar Edimar a intrat în locul lui Veloso. Iată cum a arătat primul “11” al “feroviarilor”: Nuno Claro – Panin, Cadu, Piccolo, Edimar – Dani, Mureşan, Culio – Hora, Bjelanovic, Deac. Timişorenii au fost cei care au avut iniţiativa în debutul partidei.

Mai întâi, Axente (3) şi-a încercat şutul din marginea careului, dar balonul a zguduit bara din stânga porţii lui Nuno Claro. Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Magera să trimită o torpilă de la 25 de metri, care a trecut pe lângă poartă. “Feroviarii” au avut câteva încercări timide în atac, fără a-i pune probleme lui Pedro Taborda. De partea cealaltă, acelaşi Magera (20) a vrut să înscrie cu capul, greşind cu puţin ţinta. În ciuda acestei dominări a gazdelor, cei care au înscris primii au fost campionii de la CFR. În minutul 27, Scutaru a greşit ca un începător la 25 de metri, mingea a ajuns la Bjelanovic, care nu l-a iertat pe Taborda.

Bănăţenii nu s-au lăsat intimidaţi de reuşita “feroviarilor” şi au egalat trei minute mai târziu. Balonul respins după un corner a ajuns la Curtean, care a marcat din centrul careului. Timişoara a dat a doua lovitură în minutul 37, când Axente l-a depăşit pe Nuno Claro şi a înscris al doilea gol pentru echipa sa. Magera (41) putea să facă 3-1 cu un “cap”, dar Nuno Claro s-a opus. Dominaţia bănăţenilor a continuat în repriza secundă, deşi Culio (54) l-a întins pe Taborda cu un şut din demi-vole din marginea careului.

Curtean a reuşit “dubla” pentru FC Timişoara în minutul 61, trimiţând în poartă un balon respins greşit de Nuno Claro. Cel mai periculos om al gazdelor, Magera, a şutat din nou din marginea careului în minutul 64, dar mingea a trecut şi de această dată pe lângă poartă. Mandorlini a făcut prima mutare un minut mai târziu, când l-a înlocuit pe Deac cu Traore. Imediat, italianul l-a trimis în teren şi pe Emmanuel Kone. Cu toate acestea, timişorenii au rămas la cârma jocului, iar Curtean (73) putea reuşi “tripla”, dar balonul a mers peste poartă. Emmanuel Kone a redus din diferenţă în ultimul minut al partidei, dar CFR a părăsit stadionul “Dan Păltinişanu” cu capul plecat.

10 meciuri

s-au disputat la Timişoara între Poli şi CFR de-a lungul vremii, dar “feroviarii” clujeni nu au reuşit nicio victorie.

Etichete
Comenteaza