"Toamna protestelor" ajunge şi la Cluj VIDEO

Se anunţă o toamnă plină de proteste. După sindicaliştii din sănătate care au ieşit deja în stradă, urmează cei afiliaţi la Cartel Alfa. Oamenii, nemulţumiţi în principal de legislaţia muncii şi de salariile prea mici, ameninţă că vor picheta prefecturile şi sediul Guvernului până în luna decembrie, în speranţa că poiticienii vor sta de vorbă cu ei şi le vor asculta solicitările.

La Cluj, pichetările în faţa Prefecturii vor începe în 16 octombrie. Sunt aşteptate câteva sute de persoane din sectorul bugetar care să îşi strige nemulţumirile în stradă.

"Am fost prea mult timp, un an şi jumătate, duşi cu zăhărelul, am negociat, am convenit texte şi măsuri, care au rămas srise pe hârtie şi uitate într-un sertar", a menţionat Valentin Ilcaş, preşedintele Cartel Alfa Cluj.

Sindicaliştii cer un dialog social real, garanţia unui salariu decent de minim o mie de lei în 2014 şi stoparea concedierilor care îi lasă pe foştii angtajaţi fără măsuri de protecţie socială. 


LISTA REVENDICĂRILOR
SURSA: Cartel Alfa

* Modificarea Legii dialogului social
* Garanţia unei plăţi decente
* Stoparea concedierilor oarbe
* Servicii publice şi sociale de calitate
* Relansarea economică
* Combaterea evaziunii fiscale

Tot de proteste se pregătesc şi dascălii. Numai că aceştia vor ieşi în stradă doar în Bucureşti, la sfârşitul lunii.

"În urma consultării membrilor noştri a reieşit faptul că un impact major l-ar avea un miting de amploare la Bucureşti, pentru că pe plan local se ştie că măsurile sunt mai restrictive", a precizat Lucia Cojocaru, preşedintele SLIPC.

Şi Blocul Naţional Sindical se pregăteşte de proteste, dar sindicaliştii BNS îşi vor stabili un calendar abia în sursul acestei săptămâni.

Reporter: Ancuţa STĂVAR

Imagine: Lorant ERSEK

 

Etichete
Comenteaza