Transferul lui Beto, în “stand-by”: “Va fi greu să-l păstrăm” VIDEO

Transferul lui Beto, în “stand-by”: “Va fi greu să-l păstrăm” VIDEO
Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, spune că transferul definitiv al goalkeeperului Beto depinde de planurile de viitor ale clubului de care aparţine, FC Porto.

Iuliu Mureşan s-a întors recent din Portugalia, unde a discutat cu şefii echipei de pe "Dragao" posibilitatea ca portarul în vârstă de 29 de ani să devină jucătorul ardelenilor începând cu vara anului viitor, când împrumutul său la Cluj va expira. CFR are prima opţiune de cumpărare în eventualitatea în care FC Porto nu îl va reţine în lot în vederea sezonului viitor.

După ce vreme de mai multe sezoane postul de portar le-a dat serioase bătăi de cap conducătorilor şi antrenorilor din Gruia, CFR a dat lovitura odată cu aducerea lui Beto. Lusitanul a dat siguranţă echipei ori de câte ori tehnicianul Jorge Costa i-a dat credit şi a devenit noul idol al fanilor "alb-vişinii". Drept urmare, şefii grupării "feroviare" insistă pentru definitivarea transferului său, însă preşedintele grupării clujene s-a arătat rezervat în privinţa şanselor unei reuşite. Toate astea pentru că CFR ar fi nevoită să renunţe la o parte din procentele pe care le deţine din drepturile federative ale fostului său jucător, fundaşul Alvaro Pereira.

O altă variantă ar fi ca "alb-vişiniii" să cedeze în întregime procentele şi să îl cumpere pe Beto la "pachet" cu alţi fotbalişti de la Porto. "Atuul nostru este echipa, dar Beto a securizat foarte bine poarta şi toată lumea a observat acest lucru. Avem cel mai valoros lot de când sunt eu la CFR. Să vedem dacă îl vom putea transfera definitiv în vară, când îi expiră împrumutul la noi. Cert este că va fi foarte greu să o facem, deoarece e scump şi nu ştim cu exactitate ce planuri au cei de la FC Porto în ceea ce îl priveşte. Vrem să rămână la CFR, este clar. Dacă portughezii vor renunţa la el, ceea ce nu ne-au garantat, avem prima opţiune de cumpărare. Pregătim deja sezonul următor. Noi începem discuţiile cu jucătorii chiar şi cu câteva luni înainte. Avem o serie de fotbalişti în vizor. Nu cred că vor fi schimbări majore în iarnă pentru că sunt mulţumit de întregul lot. Jocul băieţilor şi valoarea formaţiei mă determină să fiu optimist", a declarat ieri Mureşan. Evoluţiile portarului portughez au fost apreciate şi de antrenorul Jorge Costa. "Până acum sunt foarte mulţumit de Beto. Ne va ajuta mult, sunt convins. Îl vrem în continuare la CFR. Vom vedea în perioada următoare ce va fi în cazul său", a precizat "Animalul".

De altfel, portarul portughez, care a încasat doar două goluri în cinci partide jucate pentru CFR, s-a arătat dispus să continue în Gruia, însă numai dacă echipa va câştiga titlul la finele actualei stagiuni. "Rămân dacă luăm campionatul pentru că vreau să apăr în Liga Campionilor, asta este şansa mea. Vreau performanţă, altfel plec", le-a spus goalkeeperul conducătorilor clujeni. Antonio Alberto Bastos Beto este un produs al clubului Sporting Lisabona, însă aici a jucat doar la echipa secundă. De la Lisabona a ajuns la Chaves, Marco, Leixoes, iar din 2009 s-a transferat la FC Porto. Pe "Dragao" a fost mereu al doilea portar, Helton fiind suveranul postului. Sezonul trecut Beto a bifat 12 prezenţe în echipă, fiind utilizat de mai multe ori în Cupa Portugaliei.

 

Etichete
Comenteaza