Transylvania Open 2024. Ana Bogdan a învins principala favorită și va juca în semifinale

Transylvania Open 2024. Ana Bogdan a învins principala favorită și va juca în semifinale
| Foto: Transylvania Open

Românca a trecut de Arantxa Rus la capătul unui meci maraton și se va duela în penultimul act la Cluj cu Jaqueline Cristian.

Despărțite de doar douăzeci de locuri în ierarhia mondială, cele două sportive au arătat tenis de calitate în primel game-uri și au demonstrat forța pe propriul serviciu. Spre finalul setului, românca și-a pierdut din ritm, iar Rus a profitat și s-a impus 6-3.

Echilibrul s-a reinstalat în joc în setul secund, care a fost decis în tie-break. Chiar dacă a ratat o minge de set, Ana Bogdan și-a păstrat calmul și a reușit să trimită partida în decisiv, după 7-6(6).

Spre deosebire de primul set, în cel de-al treilea, ambele jucătoare au avut probleme la serviciu. Astfel, învingătoarea avea să se decidă în tie-break. Ana Bogdan a arătat din nou un moral incredibil și a obținut victoria, scor 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Pe terenul 2 a avut loc semifinala de pe tabloul de dublu, dintre perechile McNally/Muhammad și Cristian/Mitu, iar cuplul din Statele Unite ale Americii s-a impus cu 6-2, 6-2.

Ultimul meci al zilei pe terenul central va fi cel dintre Karolina Pliskova și Sara Errani.

Comenteaza