Traore, Tony şi Culio, primii pe lista plecărilor din Gruia

Traore, Tony şi Culio, primii pe lista plecărilor din Gruia
Anul fotbalistic s-a încheiat pentru CFR, dar mercato-ul de iarnă pune pe jar conducerea, care încearcă să facă cele mai profitabile afaceri.
CFR a jucat miercuri ultimul meci al sezonului, cu AS Roma. De ieri, fotbaliştii, impresarii şi conducerea au început negocieri asidue pentru a perfecta anumite transferuri în condiţii cât mai avantajoase. Traore şi Culio sunt jucătorii care ar putea aduce bani în vistieria clubului, în timp ce unor jucători precum Sforzini, Anselmo sau Peskovic li s-a propus rezilierea contractelor.

Unul dintre jucătorii care nu va mai prinde returul la CFR Cluj este Juan Culio. Argentinianul nu a plecat ieri în ţara natală alături de familie, ci a preferat să rămână în România, motivând că are de rezolvat unele probleme. Cel mai probabil, mijlocaşul îşi negociază în aceste zile un transfer la gruparea rusă Kuban Krasnodar, unde este cerut de mai mult timp de antrenorul Dan Petrescu. În capul listei plecărilor este însă Traore, dorit de mai multe echipe din Europa.

Potrivit presei italiene, în acest moment ivorianul are patru echipe din Peninsulă pe urmele sale: Napoli, Juventus, Genoa şi chiar AS Roma, adversara clujenilor din ultimul meci. Deşi este golgeterul echipei în acest sezon, Traore a ieşit din inimile fanilor la partida cu romanii, care ar putea fi ultima pentru el în tricoul vişiniu. Publicul l-a fluierat la mai multe acţiuni ratate, iar acesta le-a răspuns cu semne obscene făcute după marcarea golului. Preşedintele Iuliu Mureşan l-a apărat pe atacant, considerând că a fost judecat prea aspru. “Traore a dat gol, mă bucur pentru el, îmi pare rău că s-a enervat puţin pe spectatorii care l-au fluierat. Şi ei au greşit când au contestat un tânăr de 20 de ani care chiar are valoare. E incorect ceea ce au făcut suporterii faţă de un atacant care dă goluri şi este cel mai curtat jucător. A dat gol cu Craiova, a dat şi acum, nu ai cum să fii supărat pe el. M-aş bucura să rămână, dar dacă avem o ofertă pentru el, o să îl transferăm”, a admis Mureşan.

Un alt jucător extrem de aproape de o plecare din Gruia este Tony. Potrivit presei portugheze, fundaşul este în negocieri avansate cu Vitoria Guimaraes şi aşteaptă să îşi rezolve situaţia cu CFR Cluj. Totuşi, oficialii clujeni au dezminţit un eventual transfer al jucătorului franco-portughez. “Tony nu are nici o ofertă, aş fi primit-o”, a punctat Mureşan. În schimb, suporterii i-au scandat numele de mai multe ori în timpul meciului cu Roma şi l-au rugat să rămână la CFR. Pe lista plecărilor se mai află şi jucătorii care au evoluat mai puţin în acest sezon. Printre aceştia se află Sforzini, Anselmo, Peskovic, Batin şi Bud, ultimul având varianta unui împrumut la Mediaş.

Schimbările vor avea loc şi la nivelul băncii tehnice. Iuliu Mureşan a dat de înţeles că îl apreciază pe Alin Minteuan pentru rezultatele obţinute, dar că este în căutarea unui tehnician mai experimentat. “A fost o jumătate de sezon foarte obositoare, am jucat 12 partide în 39 de zile, ceea ce este foarte greu. Ne-a urmărit şi ghinionul, am avut multe bare, cinci autogoluri, două penalty-uri ratate, ceea ce este puţin cam prea mult. Mi-aş dori să rămână Minteuan, pentru că a făcut treabă bună la echipă, dar sunt ceva probleme cu el pentru că nu are licenţă Pro. În plus, vine o pregătire de iarnă şi nu vreau să o ratăm, pentru că am rata tot returul”, a conchis conducătorul echipei clujene.

Stăncioiu: “Calificarea s-a pierdutla Basel”


Portarul Eduard Stăncioiu încheie anul cu regretul că echipa nu a putut face mai mult în Liga Campionilor. “Ne-am dorit să facem un ultim meci bun şi ne-a ieşit. Regretăm că am încheiat grupa doar pe locul patru, voiam să facem mai multe puncte. Calificarea s-a pierdut la Basel, trebuia să nu pierdem acolo. Se vor face analize, rapoarte, pentru a se vedea unde s-a greşit. Trebuie să legăm şase-şapte victorii în retur pentru a putea spera din nou la primul loc, pentru că toate echipele se vor întări”, a spus Stăncioiu.


Comenteaza