Trei bare, un super gol şi o remiză înainte de derby: “Urmează meciul anului!” FOTO

Trei bare, un super gol şi o remiză înainte de derby: “Urmează meciul anului!” FOTO
Universitatea a reuşit doar un egal cu Sportul, după un meci lipsit de spectacol, dar salvat de super execuţia puştiului Vlad Morar. Claudiu Niculescu a anunţat că mâine e meciul sezonului pentru “U”.

Vlad Morar a marcat sâmbătă golul etapei, cu un şut în diagonală, de la aproape 30 de metri, care s-a oprit sub bara porţii Sportului. Totuşi, "studenţii" clujeni s-au retras inexplicabil şi au remizat, 1-1, într-un meci în care au lovit bara de trei ori şi au mai avut încă două şanse imense. Claudiu Niculescu i-a anunţat pe fani să se pregătească pentru derby-ul cu CFR, pe care l-a caracterizat drept "meciul anului pentru toată suflarea «U»-istă".

Aproape 5.000 de oameni au venit sâmbătă pe Cluj Arena să urmărească ultima reprezentaţie a favoriţilor înainte de marele meci de mâine, cu CFR Cluj. Spectacolul a lipsit, însă, într-un duel dintre o echipă clujeană rămasă fără obiectiv şi o alta cu un picior şi jumătate în Liga a II-a. Deşi oaspeţii au părut că deţin frâiele jocului, oamenii lui Claudiu Niculescu au avut ocaziile mari. Mai întâi Marian Cristescu a ţintit bara, după o cursă individuală în care a trecut de doi adversari, pentru ca puştiul Vlad Morar (18 ani), titularizat în premieră, să-l imite, lovind la rândul său stâlpul porţii. Octavian Drăghici, pentru prima dată în "11"-le de start de când a venit la "U", a închis repriza cu o ocazie monumentală, trimiţând pe lângă poartă, singur cu Cezar Lungu. Sebastian Cojocnean s-a înscris şi el la concursul "Ia bara la ţintă!" cu o centrare-covrig care s-a oprit în transversală.

Minutul 59 va rămâne unul "de pus în ramă" pentru Morar, atacantul catapultând în plasă o minge de la 35 de metri, pentru un gol ce candidează pentru titlul de "reuşita returului". Imediat, Laurenţiu Marinescu a avut golul doi în bocanc, după o cursă individuală, dar a şutat inexplicabil de prost, direct în braţele portarului Cezar Lungu. "Studenţii" clujeni s-au retras, la fel de inexplicabil, şi Sportul a presat cu toate liniile în ultimele 30 de minute. În clasicul stil boem, Universitatea s-a văzut egalată în minutul 85, când Ghinga a trimis în plasă, nemarcat în şase metri, după o centrare din banda dreaptă. Mâine, pentru "U" urmează meciul anului, după cum a anunţat Claudiu Niculescu.

"Clau-coach" e de părere că un rezultat bun contra CFR-ului ar şterge din amărăciunea ratării obiectivului. "Urmează un meci al întregii suflări «U»-iste, nu vreau să-l caracterizaţi ca un duel dintre mine şi Ioan Andone. Ne aşteaptă un meci capital pentru toţi fanii noştri. Nu mă interesează statistica sau rezultatele care au fost între «U» şi CFR de-a lungul vremii. Înaintea unui astfel de meci jucătorii se motivează singuri, dar trebuie şi tu, ca antrenor, să vii cu ceva în plus. Nu cred, ci sunt sigur că putem câştiga", a spus Niculescu. Tehnicianul şi-a menajat sâmbătă trei titulari, pe Hoban, Szukala şi Grozav, aflaţi în pericol de suspendare în cazul în care vedeau cartonaşul galben cu Sportul.

Meciul dintre "U" şi CFR, marele derby al Clujului şi al Transilvaniei, se va juca mâine, de la 21:30, şi va fi transmis în direct de Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Au contestat un jucător al Sportului

Meciul dintre "U" şi Sportul a început cu 15 minute întârziere după ce oficialii gazdelor au contestat dreptul de joc al fundaşului Sorin Ciobanu. Conducătorii Universităţii au invocat nereguli în ceea ce priveşte transferul lui Ciobanu la Sportul, fapt atacat dur, apoi, de către Vasile Şiman, patronul bucureştenilor. Acesta a acuzat faptul că se doreşte retrogradarea Sportului şi menţinerea Petrolului în Liga I, club despre care s-a vehiculat că va fi preluat din vară de către Florian Walter. "«U» Cluj a jucat pentru Petrolul, n-a jucat pentru ea. Ce să mai discutăm, Petrolul e echipa lui Walter. Ne-au luat 4 puncte într-un mod nesportiv. Azi (sâmbătă - n. red.) am avut penalty şi eliminare, în tur au cîştigat cu 4-2 dintr-un penalty inventat. Mi-e scârbă de ce se întâmplă, cooperativa încă trăieşte", a răbufnit Şiman.

Tony revine cu CFR

Accidentat pentru întâlnirile cu Dinamo şi Sportul, nigerianul din atacul "studenţilor" are şanse mari să revină în lot pentru derby-ul cu CFR Cluj, de mâine seară. Tony Nwakaeme a acuzat probleme musculare şi a urmat un tratament în ultima săptămână.

 

 

Comenteaza