Tribunalul Comercial judecă miercuri schimbarea lui Ţiril şi „instalarea" Marietei Anastasescu la „U"

Tribunalul Comercial judecă miercuri schimbarea lui Ţiril şi „instalarea
Horia Ţiril îşi va încheia miercuri aventura de administrator judiciar al Universităţii Cluj, club aflat în procedură de insolvenţă. Instanţa va judeca azi cererea lui Ţiril de renunţare la funcţie avocatul invocând motive medicale.

Judecătorul sindic va numi un alt administrator judiciar, Horia Ţiril propunând ca funcţia să fie ocupată de Marieta Anastasescu, o avocată din Bucureşti agreată de Florian Walter, principalul creditor al societăţii. Tot azi expiră termenul pentru depunerea declaraţiilor de creanţă din partea creditorilor.

Ţiril a explicat pentru ZIUA de CLUJ de ce a propus în cererea de renunţare şi numele firmei care să continue administrarea judiciară, în condiţiile în care legea nu-i impunea acest lucru. „Pe 29 martie e programată adunarea creditorilor şi stabilirea tabloului credal. În aceste condiţii, ştiind că Florian Walter agrează firma A&A Consulting, am vrut ca munca să nu fie întreruptă, adică judecătorul sindic să numească o anumită persoană ca şi administrator judiciar, iar peste nouă zile aceasta să fie schimbată. E singurul motiv pentru care am precizat acel nume în dosar", a explicat Horia Ţiril, ocum care a condus, practic, clubul după intrarea societăţii în insolvenţă. Marieta Anastasescu a declarat în urmă cu câteva zile pentru ZIUA de CLUJ că nu ştie nimic despre posibilitatea de a se ocupa de procedura de insolvenţă a FC „U" SA, adăugând că firma pe care o reprezintă este interesată de mai multe dosare de readministrare judiciară din Bucureşti, dar şi din restul ţării. Avocata a lăsat de înţeles că e la curent cu situaţia FC „U". „Nu ştiu ce să vă spun despre asta. Noi suntem în contact pentru foarte multe dosare de insolvenţă. Momentan nu cred că ne vom ocupa de această speţă, dar s-ar putea să fim acceptaţi la următorul termen de judecată. Probabil că după ce se va accepta schimbarea adminstratorului judiciar actual care a renunţat din motive personale, probabil, atunci Tribunalul va lua o hotărâre. Rămâne să vedem", a spus reprezentanta firmei A&A Consulting pentru ZIUA de CLUJ.

Marieta Anastasescu a devenit cunoscută opiniei publice în timpul guvernării lui Adrian Năstase, când a fost implicată în mai multe privatizări „cu cântec". Adevărul.ro a scris în urmă cu mai multă vreme că numele lui Atanastescu a fost implicat în privatizarea Şantierului Naval din Constanţa, dar şi la Industria Sârmei Câmpia Turzii sau Macomb. De asemenea, Atanastescu l-a reprezentat pe Năstase în dosarul de corupţie „Mătuşa Tamara".

Etichete
Comenteaza