"Tricolorele", aproape de europene. România-Ucraina 2-1

Pentru a fi sigură de calificarea directă, naţionala lui Mirel Albon trebuie să învingă Grecia în ultimul meci.

Selecţionata de fotbal feminin a României a câştigat, astăzi, partida cu Ucraina de la Cluj, din penultimul meci de calificare pentru Euro 2017, scor 2-1.

Meciul desfăşurat pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu a fost decis în primele 11 minute ale confruntării.

În minutul 4, Havriştiuc a înscris pentru 1-0 cu capul, la capătul unui corner executat de Olivia Oprea.

Replica ucrainencelor a venit după doar patru minute, când Ovdiychuk a restabilit egalitatea cu un şut din interiorul careului.

Însă, "tricolorele" au intrat din nou în avantaj prin golul Cosminei Duşa, din minutul 11. După această reuşită, scorul avea să rămână neschimbat până la finalul partidei din Gruia.

La capătul victoriei de azi, România ocupă locul doi în grupa de calificare, cu 13 puncte şi 13-8 golaveraj. Ucraina se află pe locul trei, cu acelaşi punctaj, dar golaveraj inferior (14-12).

Liderul grupei este Franţa, cu 21 puncte. Grecia, vitoarea adversară, este pe 4 cu 6 puncte. "Lanterna roşie" Albania nu are niciun punct.

Pentru a fi sigură de calificarea directă, naţionala lui Mirel Albon trebuie să învingă Grecia în ultimul meci din preliminarii. Jocul cu elenii se va desfăşura tot la Cluj, marţi seara, de la ora 20:00.

În acest momet, România ocupă locul şapte în ierarhia formaţiilor de pe locul doi, pe ultimul aflându-se Italia. Pentru departajare, nu se iau în calcul rezultatele cu selecţionatele de pe ultimul loc din fiecare grupă. "Tricolorele" au 7 puncte în ierarhia respectivă, iar "Squadra Azzurra" 6.

La Campionatul European de anul viitor se vor califica câştigătoarele celor opt grupe preliminare, dar şi cele mai bune şase formaţii de pe locul secund. Ultimele două selecţionate de pe a doua poziţie vor disputa un meci de baraj.

ROMÂNIA - UCRAINA 2-1 (2-1)

Locaţie: Stadion dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

România (4-4-2): Părăluţă - Corduneanu (Giurgiu, min. 50), Havriştiuc, Ficzay, Olivia Oprea (Bâtea, min. 63) - Olar (cpt.), Sârghe, Bortan, Voicu - Duşa, Rus (Lunca, min. 46)
Rezerve: Roxana Oprea, Giurgiu, Tărăşilă, Lunca, Gorea, Bâta, Goder

Antrenor: Mirel Albon

Ucraina (4-3-3): Zvarich - Filenko, Kravetz, Vasylyuk, Basanska - Diatel, Andrushchak (Kalinina, min. 66), Apanaschenko - Boychenko (Khimich, min. 46), Kozyrenko, Ovdiychuk (Andrukhiv, min. 86)

Rezerve: Andrukhiv, Ivanishyn, Kalinina, Kochnyeva, Iermoenko, Khimich, Samson

Antrenor: Volodymyr Reva

Au marcat: Havriştiuc (min. 4), Duşa (min. 11)/ Ovdiychuk (min. 8)

Comenteaza