"Tricolorii", aproape de o surpriză neplăcută. România a învins greu Lituania

"Tricolorii", aproape de o surpriză neplăcută. România a învins greu Lituania
| Foto: frf.ro

Selecționata pregătită de Mircea Lucescu a obținut un succes cel de-al doilea meci din Liga Națiunilor, scor 3-1.

Partida a început cum nu se poate mai bine pentru "tricolori", care au deschis scorul în minutul 4, prin Mihăilă, care l-a învins pe Gertmonas din poziție de 1 la 1. Românii au avut în continuare inițiativa, însă au întâmpinat probleme în fața apărării bine organizate a oaspeților.

Mai mult, Târnovanu a pus serios la încercare după o jumătate de oră de joc. După ce Drăguș a ratat o mare ocazie, lituanienii au dat lovitura prin Kucys (33), iar scorul pauzei în Ghencea a fost 1-1.

Actul secund a propus un scenariu așteptat. "Tricolorii" s-au instalat în jumătatea adversă, în timp ce oaspeții au apărat rezultatul de pa tabelă. Apărarea oaspeților a stat bine pe teren, în timp ce Gertmonas a fost sigur în intervenții. Treptat, românii au intrat în criză de timp, iar minutul 79 a adus o adevărată lovitură pentru echipa națională, însă reușita Lituaniei a fost anulată după consultarea reluărilor oferite de VAR.

Tot arbitrajul video a adus și momentul de bucurie supremă. Ianis Hagi a fost faultat în careu, iar centralul a dictat penalty. Răzvan Marin a pus mingea la 11 metri și a șutat puternic, pe centrul porții și a adus România în avantaj. În prelungiri, Alibec și Mitriță au purtat un contraatac în doi, iar cel din urmă a închis tabela la 3-1. Așadar, "tricolorii" se impun în fața Lituaniei și ajung la 6 puncte în grupa C2 din Liga Națiunilor.

Comenteaza