Video Turneul final U21, o oportunitate uriașă pentru oraș: "Se va vorbi de Cluj în toată Europa"

Turneul final U21, o oportunitate uriașă pentru oraș: "Se va vorbi de Cluj în toată Europa"
| Foto: Arhiva

Cele două stadioane din Cluj-Napoca, Cluj Arena și "Dr. Constantin Rădulescu", vor fi gazda a 7 meciuri din cadrul Campionatului European de tineret, ce va avea loc în vara acestui an.

Turneul final U21 va fi organizat în perioada 21 iunie - 8 iulie în România și în Georgia. În cadrul competiției, Cluj Arena și "Dr. Constantin Rădulescu" vor găzdui partidele din Grupa D și un sfert de finală.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, consideră că prezența unor naționale puternice în oraș, precum Franța, Italia, Norvegia sau Elveția și faptul că turneul se va vedea în toată lumea constituie o oportunitate uriașă, astfel încât organizarea trebuie să fie perfectă.

"Turneul va fi transmis în peste 40 de țări. Se va vorbi de Cluj în toată Europa. Avem interesul de a organiza în condiții impecabile. Vom fi în față pe harta sportului internațional. Cred că e o mare realizare că reușim să găzduim un Campionat European și probabil că viitoarele vedete mondiale se regăsesc printre acei tineri care vor juca la Cluj", a declarat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Nu doar gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat înainte de EURO U21

Președintele CJ Cluj a dezvăluit că stadionul de lângă Parcul Central va trece printr-o transformare în luna martie, iar pe lângă gazon se vor efectua lucrări și la instalațiile de drenaj și încălzire, dar și la nivelul acoperișului sau al scaunelor.

"Au fost depuse două oferte. În martie va trebuie să avem contractorul, iar în perioada de pauză competițională va fi realizată schimbarea gazonului. Alături de aceasta vom avea și alte lucrări care vor fi în completare. E vorbă de copertină, acoperiș, scaune.

Am schimbat mii de scaune în ultimii ani. La fel vor fi schimbate și alte elemente. Noi încercăm să reparăm atât ce avem în interior, cât și ce avem în exterior și să terminăm cât mai repede schimbarea gazonului și a sistemului de drenaj", a explicat președintele Consiliului Județean.

Programul EURO U21 la Cluj-Napoca:

22 iunie 2023

Norvegia - Elveția (Dr. Constantin Rădulescu)

Franța - Italia (Cluj Arena)

25 iunie

Elveția - Italia (Cluj Arena)

Norvegia - Franța (Dr. Constantin Rădulescu)

28 iunie

Elveția - Franța (Dr. Constantin Rădulescu)

Italia - Norvegia (Cluj Arena)

2 iulie

Sfert de finală, Câștigătoare Grupa D - Locul al doilea Grupa B (Cluj Arena)

Comenteaza