"U" 2013, varianta de criză: Cu cine va încerca Ganea să salveze "Şepcile roşii"

Cantonamentul Universităţii din Antalya ia sfârşit azi, iar luni echipa clujeană întâlneşte Steaua. Ionel Ganea a creionat deja o formulă de joc pentru returul campionatului.

Universitatea a încheiat cantonamentul din Antalya cu un bilanţ destul de bun, jucând trei meciuri amicale în care „studenţii" au marcat de şase ori şi au încasat cinci goluri. O victorie, un egal şi o înfrângere e palmaresul „Şepcilor roşii" la Belek, iar antrenorul Ioan Viorel Ganea a încercat să deseneze o formulă de echipă capabilă să ţină piept Stelei. Partida de pe Cluj Arena se va juca luni, de la ora 19.30.

Cu 14 noutăţi în lot faţă de echipa care terminat prima parte a campionatului pe locul 16, cu 17 puncte, Universitatea încearcă să se „reinventeze" din mers şi să îndeplinească un ţel ce se anunţă greu de atins: salvarea de la retrogradare. La echipă au venit în această iarnă jucători liberi de contract, cu puţine meciuri bifate în ultimele şase luni, iar acesta pare să fie principalul handicap al „Şepcilor roşii". În cele 10 zile petrecute în Antalya, Ganea a încercat să lucreze mai mult fizic, ocupându-se personal de acest capitol al pregătirii, în condiţiile în care preparatorul italian a rămas la Cluj. „Studenţii" au efectuat câte două antrenamente zilnice la Belek, disputând trei partide de pregătire. Interesant e că în două dintre ele, Ganea a început în poartă cu tânărul Cătălin Samoilă, care pare să fi câştigat duelul cu Hăisan şi Moldovan. Totuşi, între buturi ar putea repărea Ionuţ Boşneag, ajuns la un consens financiar cu clubul, astfel că Ganea va renunţa, cel mai probabil, la unul dintre portari.

Pe linia de fund un singur jucător pare „bătut în cuie", Szilagyi Zsolt. În rest, pe fiecare post există mai multe variante. În centru, lângă „Sisi", ar putea apărea Ninu sau Raţiu, în timp ce în benzi soluţiile sunt Ciupe şi Takacs (dreapta), respectiv Nicola şi Turcu în stânga. La „închidere" Dan Bucşa şi Adrian Popa au făcut cuplu în mai multe ocazii, ultim adată contra Tadjikistanului, o altă variantă viabilă fiind Apostol Muzac, în timp ce tânărul Kovacs nu pare a intra încă în calculele pentru titularizare. Aşezaţi în formula 1-4-2-3-1, „studenţii" ar putea prezenta o linie de trei mijlocaşi în faţa „închizătorilor" compusă din Buleică, Dinu şi Borza, alte două variante în acea zonă fiind Hidişan şi Zăinescu. O altă posibiltate rămâne avansarea lui Dinu ca şi vârf împins şi titularizarea lui Hidişan în spatele său. Pentru postul de vârf, Ganea are de ales între Dedu, Apostu şi Iacob, ultimii doi fiind, însă, favoriţi pentru această poziţie. Lotul Universităţii va reveni mâine la Cluj, iar duminică va efectua un ultim antrenament înaintea duelului cu Steaua, de luni. „E posibil să mai fie surprize înaintea de meciul cu Steaua, jucătorii vor fi legitimaţi luni, aşa că s-ar putea să mai apară nume noi", a precizat o persoană din cadrul clubului. Partida dintre „U" şi Steaua e programată luni, de la ora 19:30, în direct la Dolce Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

14
jucători noi
apar în lotul echipei clujene pentru Antalya, faţă de echipa care terminat sezonul trecut pe locul 16.

Etichete
Comenteaza