„U” are interzis la jucători non-comunitari

„U” are interzis la jucători non-comunitari
Din cauză că nu poate prezenta certificat fiscal zero, iar Serviciul pentru Imigrări Cluj nu ia în calcul suspendarea datoriilor prin procesul de insolvenţă, clubul clujean are o arie limitată de scouting pentru transferuri.

În condiţiile în care Federaţia Română de Fotbal a fost obligată de o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să permită echipelor din Liga I utilizarea a unui număr nelimitat de extracomunitari, echipele din prima divizie au devenit o destinaţie preferată pentru sud-americani sau africani. La „U", situaţia e diferită. Echipa clujeană are doar doi străini în lot, ambii cetăţeni europeni, şi se pregăteşte să mai aducă un olandez. „Şepcile roşii" nu pot să legitimeze jucători din afara spaţiului Uniunii Europene din cauză că au datorii la stat, susţin reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Conform comisarului şef al instituţiei, Marius Luduşan, pe rolul Curţii de Apel Cluj există un proces în care FC „U" solicită să-i fie permisă angajarea fotbaliştilor extracomunitari. „Noi respectăm legea, nu facem altceva. O societate comercială, aşa cum sunt şi cluburile de fotbal, nu poate să angajeze cetăţeni din afara Uniunii Europene dacă au datorii către bugetul de stat. Ei trebuie să prezinte aşa numitul certificat fiscal zero. Ori, în cazul Universităţii Cluj, ei au datorii către bugetul de stat. Faptul că sunt în stare de insolvenţă nu le şterge datoriile, noi aşa considerăm. Ei au făcut mai multe memorii şi la Inspectoratul general pentru Imigrări, la Bucureşti, unde au primit acelaşi răspuns. Acum rămâne ca justiţia să ofere un răspuns", a explicat Luduşan pentru ZIUA de CLUJ. De cealaltă parte, oficialii lui „U" se apără şi susţin că prin deschiderea procedurii de insolvenţă, datoriile vechi către bugetul de stat (în cuantum de 1,6 milioane de euro) sunt suspendate şi reeşalonate conform planului de reorganizare. Mai mult, aceştia arată că după demararea insolvenţei, societatea se află la zi cu toată dările către bugetul de stat. „Am făcut mai multe memorii, am discutat şi la Bucureşti, însă deşi nu avem datorii în acest moment către bugetul de stat, tot nu putem angaja fotbalişti străini. Rămâne să primim un răspuns din partea justiţiei, problema e că până atunci pierdem anumiţi fotbalişti pe care i-am avea în vizor", au spus oficialii „şepcilor roşii".

Şi antrenorul Ionel Ganea s-a referit la situaţia în care se află echipa sa, spunând că şi l-ar dori la echipă pe Tony Nwakaeme, nigerianul fiind unul dintre jucătorii determinanţi în returul sezonului trecut, în care „U" s-a salvat de la retrogradare. Nigerianul a marcat 2 goluri în 12 apariţii. „L-aş vrea pe Tony, dar nu putem legitima non-comunitari din cauză că instituţiile abilitate nu ne dau voie", a spus Ganea. Un alt mare impediment în calea revenirii lui Tony e legat şi de salariul său. ACS Poli Timişoara, club aflat în pole-position pentru semnătura atacantului, i-a propus un salariu lunar de 5000 de euro, plus o primă de instalare de 10.000 de euro. La „U", plafonul salarial nu depăşeşte 2000-3000 de euro pe lună.

 

 

Etichete
Comenteaza