U-BT a legat a opta victorie la rând din toate competițiile

U-BT a legat a opta victorie la rând din toate competițiile
"Studenții" au învins cu 80-71 pe SCMU Craiova, duminică seara, la Sala Sporturilor Horia Demian, în cea de-a opta etapă a Ligii Naționale de baschet masculin.

Primul sfert al întâlnirii s-a încheiat la un avans de două puncte pentru baschetbaliștii clujeni, 19-17. În repriza secundă, scorul de pe tabelă a devenit egal, 34-34. Elevii lui Silvășan au reușit, însă, să se desprindă în cel de-al treilea sfert, 62-50. Universitatea a controlat și ultima parte a jocului, câștigând cu 80-71.

Kyndall Dykes, care a împlinit duminică 29 ani, a înscris 17 puncte pentru "studenți". Pentru U-BT au mai punctat Filip Adamovic (15), Aleksandar Rasic (13), Ousmane Barro (12), Vlad Moldoveanu (7), Maksim Pustozvonov (7), Teodor Jucan (5) și Roland Torok (4). De partea cealaltă, Williams (21) a fost cel mai bun marcator al oltenilor, urmat de Jamar Abrams (16), Marko Marinovic (12), Filip Sepa (8), Iuri Fraseniuc (8), Gregory Dino (4) și Vladislav Solopa (2).

Este a opta victorie consecutivă înregistrată de baschetbaliștii clujeni în toate competițiile. Înaintea partidei cu SCMU Craiova, U-BT a mai trecut de KB Peja (Europe Cup, de două ori), Steaua CSM Eximbank (Liga Națională), Petrolina AEK Larnaka (Europe Cup), BCM Baia Mare (Liga Națională), Gaziantep (Europe Cup) și CSU Sibiu (Liga Națională).

După succesul din această seară, echipa lui Silvășan își păstrează prima poziție, cu 13 puncte. SCMU Craiova ocupă locul 8, cu 10 puncte. Miercuri, 16 noiembrie 2016, U-BT va întâlni Gaziantep în cel de-al cincilea meci din grupele FIBA Europe Cup. Partida se va disputa la Sala Sporturilor Horia Demian, începând cu ora 20:30.

"Este foarte important că reușim să legăm victorii chiar și atunci când jocul nostru nu este atât de spectaculos. Astăzi, de pildă, am stat destul de rău în ofensivă. Dar o să le spun în continuare băieților că în acest gen de seri, în care nu nu merge atacul, trebuie să găsim resurse în apărare și printr-o determinare mai mare să ne impunem", a declarat antrenorul "studenților", Mihai Silvășan, la finalul partidei.

Sărbătoritul zilei, Kyndall Dykes, a fost cel mai bun marcator al Universității din victoria cu SCMU Craiova, cu 17 puncte.

"Este o victorie foarte importantă pentru noi, întrucât ne oferă confort pentru a ne gândi la următorul joc din cupele europene, cel cu Gaziantep. Pentru mine, personal, este un sentiment minunat să văd că atâția fani au venit pentru mine. Mi-au cântat «La Mulți Ani!», mi-au adus un tort, este extraordinar și le sunt recunoscător pentru asta", a spus Dykes.

Comenteaza