U-BT a pierdut confruntarea cu Gaziantep, dar este sigură de prezența în actul următor din Europe Cup

U-BT a pierdut confruntarea cu Gaziantep, dar este sigură de prezența în actul următor din Europe Cup
Baschetbaliștii clujeni au cedat cu 72-79 în fața turcilor de la Gaziantep, la Sala Sporturilor Horia Demian, în penultimul meci din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Este primul eșec al "studenților" din această întrecere și totodată, prima înfrângere după o serie de opt victorii succesive în toate competițiile. Universitatea a pierdut șefia grupei G, dar este sigură de prezența în actul următor din Europe Cup. Echipa lui Silvășan ocupă locul secund, cu 9 puncte. Gaziantep este lider, cu același punctaj, dar cu avantajul meciurilor directe. În tur, "alb-negrii" au reușit să se impună la limită, 73-72.

Sfertul 1 i-a găsit la conducere pe oaspeți, 18-21. La pauză cele două formații s-au aflat la egalitate, 34-34. Clujenii au reușit să preia controlul în partea a treia, terminndu-l la un avantaj de un singur punct, 58-57. U-BT nu s-a mai regăsit, însă, și în ultimul sfert, fiind învinsă de turci cu 72-79.

Cel mai bun marcator al "studenților" a fost Vlad Moldoveanu (24), urmat de Kyndall Dykes (15), Ousmane Barro (14), Filip Adamovic (8), Aleksandar Rasic (5), Rolland Torok (2), Teodor Jucan (2) și Maksym Pustozvonov (2). Punctele turcilor au fost înscrise de Jerry Jefferson (28), Deyan Ivanov (14), Andy Rautins (12), Marcus Denmon (10), Will Chery (9) și Altan Erol (6).

"E o înfrângere foarte greu de digerat. Nu am fost pregătiți pentru această confruntare, pentru a câștiga grupa și îmi asum aceste lucruri. O înfrângere este o înfrângere, ținând cont că am avut opt victorii la rând înaintea acestui joc. E dureros pentru noi, dar nu avem timp ca să ne plângem.

Urmează o deplasare foarte grea în campionat, la Galați, și trebuie să fim pregătiți 100% pentru a putea câștiga meciul. Îmi felicit și jucătorii pentru că au reușit să se califice în faza următoare a competiției, chiar cu două etape mai devreme, ceea ce este o performanță pentru noi", a declarat antrenorul Universității, Mihai Silvășan, la finalul partidei.

"A fost un meci dificil. Am avut în ultima vreme câteva victorii obținute în urma unui joc nesatisfăcător, iar o formație experimentată precum Gaziantep ne-a taxat imediat. Am făcut unele greșeli în urma cărora turcii au marcat puncte destul de ușor, iar asta a făcut la final diferența", a spus Moldoveanu.

Ultimul meci al clujenilor din faza actuală a grupelor FIBA Europe Cup se va disputa miercurea viitoare, în Cipru, cu Petrolina Aek Larnaka. 

Comenteaza