Foto U-BT are un nou conducător de joc. Baschetbalistul ajunge la Cluj direct din NBA

U-BT are un nou conducător de joc. Baschetbalistul ajunge la Cluj direct din NBA
| Foto: eurohoops.net

Campioana României a anunțat transferul unui baschetbalist în vârstă de 27 de ani, cu experiență în cea mai puternică ligă din lume.

"U-Banca Transilvania a rezolvat și problema conducătorului de joc. Campioana României se întărește direct din NBA, astfel că a bătut palma cu Zavier Marquis Simpson.

Acesta are 27 de ani, este născut pe 11 februarie 1997 și măsoară 1.83 metri. Zavier este originar din orașul Lima, statul Ohio, și a absolvit colegiul Michigan. În colegiu a fost numit de două ori în Second-Team All-Big Ten și s-a regăsit, în 2019, în cea mai bună echipă defensivă a conferinței Big Ten.

În noiembrie 2020, baschetbalistul a semnat un contract cu Los Angeles Lakers, apoi și-a continuat cariera în G-League, la Oklahoma City Blue. În cele din urmă, Zavier a făcut pasul spre NBA în primăvara lui 2022, semnând un angajament cu Oklahoma City Thunder.

El s-a remarcat încă de la debutul consemnat împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 capace. Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz și Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariții în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive și 5.3 recuperări.

Totodată, Simpson a mai jucat pentru Grises de Humacao (Puerto Rico) și Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent. Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediția anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive și 4.8 recuperări.

Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, și anume Memphis Grizzlies. Noul nostru conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii și a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive și 2.9 recuperări", a transmis campioana României.

U-BT are un nou conducător de joc. Baschetbalistul ajunge la Cluj direct din NBA

Comenteaza