Foto U-BT are un nou pivot. MVP-ul campionatului israelian în 2023 vine la Cluj-Napoca

U-BT are un nou pivot. MVP-ul campionatului israelian în 2023 vine la Cluj-Napoca
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a anunțat numele primului jucător străin care se alătură lotului pentru noul sezon.

"U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer! Este vorba despre Zach Hankins, care evoluează pe poziția de pivot. Acesta măsoară 2.11 metri și este originar din Charlevoix, Michigan.

Hankins va împlini la finalul lunii vârsta de 27 de ani și sosește la U-Banca Transilvania de la Hapoel Ierusalim, acolo unde a activat în ultimii doi ani. Pivotul american a absolvit colegiul Xavier, apoi a evoluat în NBA Summer League pentru Philadelphia 76ers. Nu a prins un contract în NBA, astfel că și-a început cariera în Europa, la CEZ Nymburk.

Ulterior, în 2020 s-a transferat la Maccabi Rishon LeZion, iar în stagiunea 2021-2022 a jucat la Birmingham Squadron, în G-League. Hankins a avut parte și de o experiență exotică în 2022, din moment ce a petrecut câteva luni la Mets de Guaynabo din Puerto Rico.

Cele mai importante performanțe ale carierei le-a izbutit în Israel, alături de Hapoel Ierusalim. Astfel, alături Hapoel a câștigat de două ori Cupa Israelului, în dauna galonatei Maccabi Tel Aviv. Totodată, a fost desemnat MVP al campionatului israelian în 2023.

Zach a impresionat în Basketball Champions League, fiind ales în 2023 în echipa ideală a competiției. De asemenea, în stagiunea precedentă a bifat medii de 12.5 puncte, 8.3 recuperări și 1.5 pase decisive", a transmis campioana României.

U-BT are un nou pivot. MVP-ul campionatului israelian în 2023 vine la Cluj-Napoca

Comenteaza