U-BT, calificare cu stil în semifinalele Ligii Naționale. Clujenii au marcat de două ori mai multe puncte decât adversarii

U-BT, calificare cu stil în semifinalele Ligii Naționale. Clujenii au marcat de două ori mai multe puncte decât adversarii
| Foto: u-bt.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan a câștigat fără emoții cel de-al treilea meci din sferturile de finală contra celor de la Dinamo, scor 97-48.

Spre deosebire de primele două meciuri ale seriei disputate pe teren propriu, campioana României a început mai bine disputa din capitală. Clujenii au controlat încă din start și s-au așezat la conducere. Chiar și așa, gazdele au reușit să țină pe alocuri pasul, iar diferența era de doar două posesii după primele 10 minute, scor 17-13.

"Studenții" au crescut intensitatea în startul sfertului secund, iar rezultatele s-au văzut imediat pe tabela. Diferența a crescut rapid la una formată din două cifre, iar avansul avea să crească în minutele următoare. Așadar, U-BT a oferit o demonstrație de precizie ofensivă, iar la pauză conducea cu 48-22.

După întoarcerea pe parchet, Dinamo a încercat timid să revină în joc. Cu toate acestea, elevii lui Mihai Silvășan nu le-au dat nicio șansă adversarilor și au fost deciși să scape cât mai repede de orice emoție. Astfel, cu 10 minute înainte de final, campioana României avea de două ori mai multe puncte decât gazdele, scor 70-33.

Ultimul sfert a fost jucat doar pentru că regulamentul o cerea, având în vedere că încă de la pauză nu se punea problema învingătoarei. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 97-48 și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Bryce Jones (15 puncte, 6 pase decisive), urmat de Mihai Maciuca (13 puncte, 7 recuperări) și Mareks Mejeris (12 puncte, 6 recuperări).

Comenteaza