U-BT câștigă meciul trei cu Phoenix Galați și se califică în semifinalele Ligii naționale

U-BT câștigă meciul trei cu Phoenix Galați și se califică în semifinalele Ligii naționale
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au câștigat greu utimul meci al seriei, scor 71-67. 

Partida din Sala Sporturilor din Galați a început echilibrat. La jumătatea sfertului, “studenții” s-au distanțat petabela de marcaj. Pe final, gălățenii s-au apropiat la o singură posesie, iar primele 10 minute de joc s-au încheiat cu scorul de 26-23.

În sfertul secund, jocul s-a echilibrat din nou. Defensiva gălățeană a pus probleme echipei lui Mihai Silvășan, care nu a putut să își transforme șansele. Cu cinci minute rămase până la pauză, gazdele au trecut la conducerea jocului, dar clujenii au revenit iar scorul sfertului secund a fost 37-37.

După pauză, echilibrul din joc au continuat. Phoenix a condus în marea majoritate a timpului, dar diferența nu a fost mai mare de o posesie. Totuși, cu 10 minute înainte de final scorul era 55-53 în favoarea oaspeților.

În ultima parte a jocului, U-BT a controlat jocul și a menținut avantajul fragil pe care îl avea. În ciuda eforturilor gălățenilor, “studenții” s-au impus 71-67 și au câștigat seria în minimul de meciuri.

Cei mai buni marcatori ai Universității au fost Sakic (19 puncte, 11 recuperări), Barro (15 puncte, 13 reucperări) și Rasic (15 puncte, 4 assisturi). De la Phoenix Galați s-au remarcat Threatt (16 puncte, 5 assisturi), Pavlovic (14 puncte, 5 recupeări) și Măciucă (11 puncte, 1 recuperare).

Pentru echipa lui Mihai Silvășan urmează semifinalele Ligii Naționale, care vor începe pe 19 mai.

Comenteaza