U-BT Cluj a pierdut dramatic cel de-al treilea meci din EuroCup

U-BT Cluj a pierdut dramatic cel de-al treilea meci din EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan a fost învinsă de Umana Reyer Veneția, scor 85-80.

Ambele echipe au intrat bine pe parchet, iar partida din BT Arena a avut un ritm bun încă din primele secvențe. Cei doi tehnicieni au mizat pe defensive agresive, care au impins de cele mai multe ori acțiunile adverse până spre finalul cronometrului de atac. Având în vedere echilibrul dintre oponente, la finalul primului sfert diferența era de doar o posesie, 21-18, în favoarea italienilor.

În sfertul secund, clujenii au fost în multe momente neinspirați în ofensivă, iar majoritatea aruncărilor au fost contestate. În urma unui time-out cerut de Mihai Silvășan, elevii săi au comis o serie de greșeli în lanț, iar Umana Reyer Veneția s-a distanțat la +13. Publicul a simțit momentul nefast al favoriților, i-a încurajat și mai puternic, iar U-BT a reușit să reducă din diferență. Astfel, după cel de-al doilea sfert, oaspeții conduceau cu 40-33.

La revenirea de la vestiare, baschetbaliștii de la U-BT au început ezitant și nu au reușit să elimine erorile neforțate din jocul lor. Italienii au menținut același ritm și o distanță confortabilă față de "studenți". Treptat, elevii lui Mihai Silvășan au crescut ritmul, iar înaintea ultimelor 10 minute, ecartulera de doar 8 puncte, 59-51 pentru Umana Reyer Veneția.

În cel de-al patrulea sfert, fanii au fost din ce în ce mai vocali și susținerea din tribună s-a simțit în jocul echipei clujene, care s-a apropiat la doar 4 lungimi. Pentru fiecare moment în care publicul a erupt la reușitele favoriților, italienii au bifat câte o aruncare reușită de la 3 puncte, care tăia din elanul celor prezenți în BT Arena. Două acțiuni fulger au adus 5 puncte pentru clujeni, iar ultimul minut se anunță a fi unul plin de dramatism.

Leo Meindl a avut șansa să îi aducă pe campionii României la doar un punct, dar a ratat una din cele două aruncări pe care le-a avut la dispoziție, cu puțin peste 30 de secunde înainte de final. În cele din urmă, U-BT nu a mai reușit să revină, iar Umana Reyer Veneția a câștigat cu 85-80.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jordan Taylor (21 de puncte, 3 recuperări), urmat de Leo Meindl (17 puncte, 7 recuperări), iar Patrick Richard și Andrija Stipanovic au reușit câte 12 puncte.

Comenteaza