U-BT Cluj a pierdut în Lituania și a ratat șansa de a-și asigura locul secund în Grupa B din EuroCup

U-BT Cluj a pierdut în Lituania și a ratat șansa de a-și asigura locul secund în Grupa B din EuroCup
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan a fost învinsă de Lietkabelis, scor 92-87, și speră la o înfrângere a celor de la Gran Canaria în meciul cu Buducnost Podgorica.

În startul partidei presiunea rezultatul a părut că își pune amprenta pe clujeni, care și-au intrat greu în ritm. Totuși, campioana României a reușit să echilibreze situația de pe parchet, iar după 10 minute, gazdele aveau un singur punct avans, scor 27-26.

Sfertul secund avea să fie ceva mai complicat pentru elevii lui Mihai Silvășan, după ce Lietkabelis a început cu un parțial de 12-2. Antrenorul a reușit să își trezească echipă, iar U-BT a început cursa de revenire. Astfel, la pauză, diferența era de doar două posesii, scor 52-46.

"Studenții" au continuat să alerge după egalare și după revenirea de la cabine, iar la jumătatea celui de-al treilea sfert au reușit chiar să preia conducerea. Lituanienii au păstrat însă un ritm bun, iar cu 10 minute înainte de final aveau 3 puncte avans, scor 70-67.

Cel de-al patrulea sfert a fost unul pe muchie de cuțit. Lietkabelis a condus în permanență, în timp ce U-BT a fost mereu aproape de a reveni în avantaj. În cele din urmă, campioana României nu a reușit să ajungă din nou la conducere și a pierdut ultimul meci din Grupa B, scor 92-87.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jarell Eddie (20 de puncte, 5 recuperăi), care a fost urmat de D.J. Seeley (15 puncte, 3 pase decisive) și Patrick Richard (13 puncte, 2 pase decisive).

Comenteaza