U-BT Cluj câștigă primul meci de la Constanța și se califică în semifinalele Cupei României

U-BT Cluj câștigă primul meci de la Constanța și se califică în semifinalele Cupei României
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația condusă de Mihai Silvășan a câștigat primul meci din Final 8, scor 76-56, în fața celor de la SCM Timișoara.

Jocul de la Constanța a început echilibrat. Cele două echipe au mers cap la cap timp de minute bune, fără ca vreuna să reușească să se distanțeze. Așadar, diferența după primele 10 minute era de doar două puncte în favoarea clujenilor, scor 17-15.

"Studenții" au început excelent sfertul secund, cu un parțial de 19-1. Mai mult, ecartul a ajuns la un moment dat chiar la 20 de puncte. Cu toate acestea, timișorenii au redus considerabil din diferență, iar avantajul campioanei la pauză era de doar 9 puncte, scor 42-33.

După pauză, trupa din Timișoara a intra foarte bine pe parchet, a forțat și a reușit să egaleze la 49. Totuși, bazându-se pe un joc fizic, U-BT a preluat din nou inițiativa grație aruncărilor libere. Astfel, cu 10 minute înaintea de final, campioana conducea cu 58-52.

Elevii lui Mihai Silvășan nu au mai lăsat nimic la voia întâmplării în cel de-al patrulea sfert. Au început cu un parțial de 16-0 și au controlat jocul. Timișorenii nu au mai reușit să se ridice la nivelul campioanei României, iar clujenii s-au impus astfel cu 76-56 și au obținut calificarea în semifinalele Cupei României.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Karel Guzman (12 puncte, 8 recuperări), urmat de Patrick Richard (11 puncte, 8 pase decisive), Stefan Bircevic și Leo Meindl (ambii câte 10 puncte).

Comenteaza