U-BT Cluj, învinsă dramatic de CSM CSU Oradea în al treilea meci al finalei campionatului

U-BT Cluj, învinsă dramatic de CSM CSU Oradea în al treilea meci al finalei campionatului
| Foto: U BT Cluj/Facebook

Sâmbătă seara, 18 mai, U-BT Cluj a suferit o înfrângere dureroasă în fața echipei CSM CSU Oradea, în al treilea meci al finalei campionatului, scor 94-92. 

Meciul a fost unul intens și disputat, bihorenii reușind să se impună în ultimele momente ale jocului.

CSM CSU Oradea a început partida în forță, conducând cu 7-0 și apoi cu 16-5, forțându-l pe antrenorul Mihai Silvășan să ceară un time-out. Ofensiva orădenilor a funcționat perfect, acumulând 30 de puncte în primul sfert, în timp ce U-Banca Transilvania a reușit doar 20.

Cu toate acestea, clujenii, sprijiniți de prestațiile excelente ale lui Emi Cățe și Jarell Eddie, au redus din diferență, apropiindu-se la doar trei puncte, 32-29. Un coș al lui Bryce Jones a strâns și mai mult scorul, la 34-33, însă CSM Oradea a intrat la pauză în avantaj, 49-41, datorită punctelor marcate de Donatas Tarolis.

În repriza a doua, U-BT Cluj a continuat să lupte pentru egalare. Patrick Richard și Bryce Jones au înscris coșuri importante de la distanță, menținând echipa în joc. Totuși, CSM CSU Oradea a găsit mereu răspunsuri, menținând echilibrul în sfertul al patrulea.

Deși U-BT Cluj a revenit de mai multe ori la o singură posesie distanță, nu a reușit să preia conducerea. Astfel, CSM CSU Oradea a înregistrat prima victorie în această finală, stabilind un scor de 2-1 la general.

„Felicit echipa din Oradea, au jucat un baschet mai bun decât noi. Din păcate, a fost un nou meci în care am pierdut foarte urât lupta la recuperări. Cred că acolo trebuie să îmbunătățim totul. Este o finală și mergem mai departe, cu gândul la următorul meci. Jucăm cu o echipă bună și va trebui să fim pregătiți luni.

Ne-am luptat, asta este caracteristica echipei noastre, dar nu am putut întoarce soarta meciului. Karel are o accidentare, a încercat ieri să alerge, nu poate schimba direcția. Vom vedea dacă va fi apt pentru meciul de luni”, a transmis antrenorul U-BT Cluj, Mihai Silvășan.

Cele două echipe se vor întâlni din nou luni, 20 mai, de la ora 19:00, pentru al patrulea meci al finalei. U-BT Cluj va căuta să se redreseze și să egaleze scorul, într-o finală care promite să fie intensă până la final.
 

Comenteaza