U-BT, debut cu dreptul în FIBA Europe Cup. "Studenții" au învins KB Peja după un meci foarte disputat

U-BT, debut cu dreptul în FIBA Europe Cup.
Este a treia victorie obținută de baschetbaliștii clujeni în competițiile europene din actualul sezon. La sfârșitul lunii septembrie, Universitatea s-a impus de două ori în fața ciprioților de la Petrolina Aek Larnaka, în primul tur preliminar din Baketball Champions League: 78-50, respectiv 67-56.

U-BT a câștigat cu 85-76 (22-18, 15-22, 19-21, 29-15) partida de acasă cu KB Peja, la Sala Sporturilor Horia Demian, în primul meci din sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Clujenii s-au calificat în această competiție după eliminarea din Basketball Champions League, la capătul unei duble cu turcii de la Ușak Sportif.

Echipa lui Silvășan a încheiat primul sfert la un avans de patru puncte, 22-18. La finalul reprizei secunde, însă, avantajul a fost de partea formației din Kosovo, 37-40. Sfertul trei i-a găsit la conducere tot pe oaspeți, 56-61.

Și totuși, Universitatea a dat lovitura în ultima parte. Forma bună arătată de Dykes, Adamovic sau Jucan avea să facă diferența. Baschetbaliștii clujeni au învins la o diferență de nouă puncte, în fața unei săli arhipline: 85-76.

Cel mai bun marcator al "studenților", dar și al partidei, a fost Kyndall Dykes (27 puncte), urmat de Adamovic (17), Rasic (10), Barro (10), Moldoveanu (7), Jucan (6), Torok (4), Pustozvonov (2) și Gheorghe (2). 

Punctele oaspeților au fost înscrise de Reed (19), Ahmetbasic (17), Tillotson (10), Veseli (10), Dahlman (9), Nuhanovic (8), Hajdari (2) și Grapci (1).

"Echipa a arătat caracter în această seară. Începutul nu a fost foarte bun, în sferturile doi și trei, oaspeții au luptat mai mult decât noi. Dar le-am cerut băieților să fie mai agresivi în apărare, au respectat asta și sunt foarte fericit", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan.

Căpitanul Teodor Jucan a marcat 6 puncte în victoria cu KB Peja. "Până la pauză, adversarii au fost superiori, mai ales la recuperări. Am discutat în vestiar despre asurpa acestui aspect și până la urmă a ieșit un meci bun", a spus acesta.

Pentru "studenți", urmează deplasare cu CSU Sibiu din campionat. Partida se va disputa sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 18:00, în deplasare. În cealaltă partidă din grupa clujenilor, Petrolina Aek Larnaka a pierdut cu 86-93 în fața turcilor de la Gaziantep.

Comenteaza